Haber

KKTC Başbakanı Üstel, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını eleştirdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, İsrail’in Akdeniz’in göbeğindeki Gazze’de aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinlileri katletmesine uluslararası toplumun tepkisiz kalmasını eleştirerek, “İsrail’le aralarındaki fark Biz ve Filistin bizim vatanımızdır, Türkiye bizim vatanımızdır. 1974 Kıbrıs olsaydı “Barış Harekatı (Mutlu Barış Harekatı) olmasaydı biz de olmazdık.” dedi.

Hulusi Akar başkanlığındaki Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu üyelerini kabul eden Üstel, burada yaptığı konuşmada, bugün barış istiyor görünen Rumların zihniyetinin değişmediğini söyledi.

Üstel şöyle devam etti:

“Milli davamıza yönelik Yunan zihniyeti geçmişte nasılsa bugün de aynıdır, değişmemiştir. Rumların zihniyeti 50’li, 60’lı, 70’li, 80’li yıllarda nasılsa bugün de aynıdır. Dış dünyaya ve uluslararası topluma güzel görünmek adına kendilerini her zaman KKTC’de bulan, çözüm isteyen, “Türkiye’yi analiz istemeyen taraf olarak gösteriyorlar. Maalesef bu siyasi fikir ve zihniyeti dünyaya sunuyorlar. Aslında Yunanlılar Hıristiyan dünyasının büyük bir kısmının şımarık çocuklarıdır.”

İsrail’in Gazze’deki katliamlarına karşı yapılan çağrılara Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler’in (BM) kulak asmadığına dikkat çeken Üstel, bu duruma yalnızca Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın itiraz ettiğinin altını çizdi.

Üstel, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının üzerinden 3 ay geçmesine rağmen dünyanın bu durumu izlemekle yetindiğini savunarak, “Filistin’le aramızdaki fark, Türkiye’nin vatanımız olmasıdır. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı olmasaydı. (Barış Harekatı kutlu olsun) biz de olmazdık.” dedi.

Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs konusunda hiçbir şeyden kaçınmadığını belirten Üstel, ülkesine uygulanan ambargoları da eleştirerek, Türkiye üzerinden dünyaya açıldıklarını kaydetti.

Üstel, KKTC’deki proje ve yatırımların büyük kısmının Türkiye tarafından yapıldığını belirterek, Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Kurulu Başkanı Akar ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Akar, Kıbrıs’ın stratejik, jeopolitik ve jeostratejik konumunun da gerçekten çok önemli olduğuna dikkat çekerek, Kıbrıs Türklerinin çok daha müreffeh, daha güvenli yaşaması için ortak çaba sarf ettiklerini ifade etti.

“Kıbrıs bizim milli davamızdır. Kıbrıslı kardeşlerimizle hiçbir farkımız yoktur.” Akar, Kıbrıs’ın refahı ve güvenliği için başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere ilgili bakan ve yetkililerin KKTC ile iş birliği ve dayanışma içerisinde çalıştıklarını vurguladı.

koprubasi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu