Haber

Ürdün, Irak ve Mısır’dan üçlü işbirliği toplantısı

Ürdün Kralı II. Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ve Irak Başbakanı Muhammed Şii es-Sudani, artan üçlü işbirliği ve bölgesel gelişmeleri ele aldı.

Ürdün Kraliyet Mahkemesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kral II. Abdullah, ülkesinde ikinci kez düzenlenen “Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı”na katılan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Irak Başbakanı Sudani ile bir araya geldi.

Görüşmede Ürdün, Mısır ve Irak’ın ortasında üçlü işbirliği sistemi çerçevesinde iş birliği ve uyumu artırmanın yolları ele alındı.

Liderler, bölgesel düzeyde entegrasyonun sağlanması için elektrik şebekesi teması, enerji ve gıda güvenliği başta olmak üzere çeşitli alanlarda üçlü sistem işbirliğinin bakanlar düzeyinde sürdürülmesinin önemine dikkat çekti.

Üçlü görüşmede bölgesel gelişmeler de değerlendirildi.

Ürdün Hükümdarı Abdullah, 21 Ekim’de Irak Başbakanı Sudani ile yaptığı görüşmede Ürdün, Mısır ve Irak ile üçlü bağların devamını değerli bulduğunu ve bunun bölgede dayanışma örneği olduğunu ifade etti.

“Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı”, Irak’ta bir güvenlik, istikrar ve refah ortamı yaratılmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Ürdün’de ikincisi düzenlenen konferansa ev sahibi ülke dışında Irak, Türkiye, Fransa, Mısır, Kuveyt, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Bahreyn ve İran da katılıyor.

İlk konferans Ağustos 2021’de Irak’ın başkenti Bağdat’ta yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu