Haber

Filistin istatistikleri: İsrail’in 600 saldırısında ölenlerin yüzde 65’i kadın ve çocuklardı

İsrail saldırısının başladığı 7 Ekim’den bu yana yaklaşık olarak 597, günlük ortalama 35, saldırının gerçekleştiğini söyledi.

İstatistikler, baskının on yedinci günü itibarıyla Filistinlilerin kayıplarının sayısının şu şekilde olduğunu gösteriyor: 5 bin 087sayıdan fazlasına ulaştı bin 119Kadınlardan fazla (saatte 3 kadın) ve 2 bin 055 Bu sayı 100’den fazlasının çocuk olduğunu gösteriyor. Yayınlanan istatistiklerde Her saat başı 5 çocukölenlerin sayısı ve toplam ölü sayısı yaklaşık Bunların yüzde 65’i çocuk ve kadınMeydana geldiği söylendi.

İstatistikler, İsrail’in 7 Ekim’deki saldırısı öncesinde Gazze Şeridi’nde 1,10 milyon kadının yaşadığını ve bunların toplam nüfusun yüzde 49,3’ünü oluşturduğunu, bunların 590 bininin ise Gazze Şeridi’nin kuzey valiliklerinde yaşadığını belirtti. Gazze Şeridi’nde kadın oranının yüzde 53,5 olduğu belirtilirken, saldırı öncesinde Gazze Şeridi’nde 18 yaş altı yaklaşık 1,05 milyon çocuğun yaşadığı ve bu sayının Gazze’deki nüfusun yüzde 47,1’ini oluşturduğu vurgulandı. nüfus. Yayımlanan raporda çocuklar Yüzde 32’si 5 yaşın altındatoplam sayısının ise 340 bin olduğu belirtildi.

Gazze Şeridi’nde her 10 kişiden 6’sı yerinden edildi

Yayınlanan istatistikler, Gazze Şeridi’nde 1,4 milyon kişinin (493 bin kadın ve kız çocuğu dahil) yerinden edildiğini, 98 Filistinli ailenin on veya daha fazla üyesini kaybettiğini, 95 Filistinli ailenin 6 ila 9 üyesini kaybettiğini ve 357 ailenin 2 ila 9 üyesini kaybettiğini gösteriyor. Kaybettiği söylendi. 830’dan fazla çocuğun hâlâ kayıp olduğu bildirildi.

Kadın ve çocukların sağlığı risk altında

Gazze Şeridi’ndeki sağlık raporları yaklaşık olarak şunu gösteriyor: 50 bin hamile kadınmevcut ve önümüzdeki haftalarda 5 bin 500 kadın doğum yapacak Gazze Şeridi’nde günde ortalama 183 yeni doğumun gerçekleşeceğini belirtti. Kadın haklarının önemli bir ihlali olan, kendilerinin ve yeni doğan bebeklerinin hayatını tehlikeye atabilecek sağlık hizmetlerinin güvenilmez olması nedeniyle doğumların gerçekleşmeme ihtimalinin yüksek olduğu vurgulandı.

Saldırıdan önce bile Gazze Şeridi’ndeki vatandaşların ruh sağlığı kötüydü

Filistin Merkezi İstatistik Bürosu, Dünya Bankası iş birliğiyle hazırlanan ruh sağlığı ve İsrail işgalinin Gazze Şeridi’ne 2021 yılında başlattığı saldırının etkisine ilişkin çalışmanın verilerinin 2021 yılında toplandığını duyurdu. 2022’nin ilk çeyreğinde Gazze Şeridi’ndeki nüfusun yüzde 71’i (18 yaş ve üzeri) saldırganlığa bağlı depresyondan muzdaripti ve depresyon düzeyleri kadın ve erkekler arasında benzerdi.

Saldırı sırasında Gazze Şeridi’nde vatandaşlar için güvenli bir yer bulunmaması nedeniyle ruh sağlığı stresinin kötüleştiği, aşırı yoksulluk ile ruh sağlığı bozuklukları arasında doğrudan bir ilişki olduğu için yaygın ruh sağlığı bozukluklarının da yaşandığı belirtildi. İsrail baskınları nedeniyle Gazze Şeridi’ndeki tüm çocuk ve kadınların psikolojisinin bozulduğu belirtildi.

guneysuhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu