Haber

AK Parti sağlıkla ilgili kanunlarda değişiklik önerdi

AK Parti Kümelenme Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, “Ebelerin görev tanımlarını güncelleyecek ve ebelerin doğuma daha aktif katılımını sağlayacak bir yazımız var. Teklifimiz acil tıp ana dal ihtisasının yoğun bakım haline getirilmesidir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları anadalına uzmanlık yan dalı ve sosyal pediatri alt dalı oluşturulabilir.” “Var” dedi.

Usta, Uşak Milletvekili İsmail Güneş ve Bayburt Milletvekili Orhan Ateş ile birlikte AK Parti Küme Yönetim Salonu’nda açıklama yaptı. 28 Maddelik Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlar ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi sunduklarını söyleyen Usta, ebelerin görev tanımının güncellenmesi, ilaç temininin kolaylaştırılması gibi uygulamaların da bulunduğunu söyledi. Usta, “Mesleğini özgürce icra eden diş hekimlerinin ağız ve diş sağlığı kliniklerinde bir diş hekimi daha istihdam etmelerini sağlıyoruz. Ebelerin görev tanımlarını güncelleyerek ebelerin doğuma daha aktif katılımını sağlama planımız var. Ana branş Acil tıp, yoğun bakımda bir uzmanlık dalına dönüştürülebilir.” Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ana branşına bağlı sosyal ve pediatri branşının kurulması önerimiz var. Sağlık Bakanlığı, beşeri tıbbi ürünlerin üretilmesi ve bu amaçla laboratuvar veya fabrika açılmasına ilişkin tüzel kişilerin uyması gereken kuralları ve ilaç testlerinin piyasaya arz edildikten sonra ruhsatlandırma sürecinin hızlandırılması gerekliliğini belirler. “İlaca erişimin daha hızlı sağlanmasına ve mevzuatın Dünya Sağlık Örgütü mevzuatına uyumlu hale getirilmesine yardımcı olacak bir hedefimiz var” dedi.

Ek ücretlerle ilgili sorulan soruya Usta, “200 puanlık bir artış. Bu, yan dalda uzman doktorlar için 20-24 bin liralık bir farka denk gelebilir. Doktorun bulunduğu hastaneye ve bulunduğu hastaneye göre değişiklik gösterebilir” dedi. hastanenin performansı.” – ANKARA

kesapajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu