Haber

Yunanistan’da Orman Yangınları Devam Ediyor

Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarındaki ormanlık alanda gündüz saatlerinde yangın çıktı. Kısa sürede geniş bir alana yayılan alevler nedeniyle bazı yerleşim birimleri boşaltıldı. Yangın şu ana kadar kontrol altına alınamazken, bölgeden gelen son görüntülerde yangının geniş bir alanda etkisini gösterdiği görüldü.

YUNANİSTAN ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE EDİYOR

Aşırı sıcak nedeniyle orman yangınları Türkiye’den sonra Yunanistan’da da başladı. Öğle saatlerinde başkent Atina yakınlarındaki ormanlık alandan alevler yükseldi. Yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

GÖRÜNTÜLER KORKUNÇ

Yangın aradan geçen sürede hala kontrol altına alınamazken, son görüntüler korkuttu. Atina yakınlarında çekilen ve sosyal medyaya düşen görüntülerde alevlerin geniş bir alanda devam ettiği görüldü.

Atina yakınlarındaki orman yangını hala kontrol altına alınmış değil.

BELEDİYE BAŞKANINDAN “ACİL YARDIM” ÇAĞRISI

Öte yandan yangın nedeniyle Kuvara, Lagonisi, Anavisos ve Saronida yerleşimleri tedbir amaçlı boşaltılmaya başlandı. Yunan İtfaiyesi yetkilileri, söndürme çalışmalarına 4 helikopter, 6 uçak, 55 itfaiye ve 20 araçla müdahale edildiğini bildirdi. Bir televizyon programına katılan Saronico Belediye Başkanı Hristos Ginis, alevlerin yerleşim birimine ulaştığını ve bazı evlerin yandığını belirterek, “acil yardım” çağrısında bulundu.

24 SAATTE 46 ORMAN YANGINI

Yunan İtfaiyesi, önümüzdeki günlerde yurdun birçok bölgesi için “yüksek riskli orman yangınları” uyarısında bulunmuştu. Son 24 saatte 46 orman yangını çıktığını bildirdi.

niksar-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu