Haber

Abdurrahman Tutdere: “Adıyaman Samsat’ta 2017-2018 Depremlerinde Yıkılan Evler Henüz İnşa Edilmedi”

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 2017-2018 depremlerinde yıkılan evlerin hala yapılmadığını belirterek, “Geçen zamana rağmen vatandaşlar evlerini bulamıyor” dedi.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 2017-2018 depremlerinde evleri yıkılan ve konteynerlerde yaşayan vatandaşları ziyaret etti. Tutdere, yıkılan konutların henüz yapılmadığını, inşaatı devam eden 89 konut olduğunu söyledi. Tutdere, “Şu anda inşaat seviyesi yüzde 40’larda. Çalışmalar bu aşamada. 6 yıl oldu. Vatandaş ev bekliyor. Ancak bazı köylerde evlere hiç başlanmadı. Bazı köylerin temelleri atılıyor. Samsat merkezde ve 2. etapta bulunan konutların yaklaşık 89 adedi şu anda yapım aşamasında ve yüzde 40 seviyesinde. Aradan geçen süreye rağmen vatandaşlar hala evlerine dönemedi. dedi.

Tutdere’nin dinlediği Samsatlı bir vatandaş, “2017’den beri bu konteynerde taşıyoruz. Depremden sonra 18 ay çadırda kaldık, sonra konteynere geçtik. Bizim için lüks oldu. Hatta konteynere geçmek için.Yazın herkes bir saatliğine konteynere gelebilir.Dayanıklı mı değil mi.İnşallah 6 yılda ancak bize temel atabildiler.Yıkılan ev yok. Şimdiye kadar köyde inşa edildi” dedi.

Kaynak: ANKA / Yeni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu