Yaşam

Yönetmen Mathieu Kassovitz motosiklet kazasında ağır yaralandı

1995 yapımı “Protesto” ve 2001 yapımı “Amélie” filmleri ile tanınan 56 yaşındaki oyuncu ve yönetmen Mathieu Kassovitz, pazar günü Paris’te meydana gelen motosiklet kazasında ağır yaralandı. Yetkililer Kassovitz’in durumunun “endişe verici” olduğunu söyledi.

The Guardian’ın aktardığı habere göre, yeni filmi için hazırlık yapan Kassovitz’in kaza anında motosiklet eğitim kursunda olduğu belirtildi. Le Parisien’in haberine göre kızlarından biri eğitmen eşliğinde motosikletin arkasındaydı ve kazaya tanık oldu. Kassovitz, kazanın ardından Paris’in güneyindeki Kremlin-Bicêtre’deki bir hastaneye kaldırıldı.

Fransız medyası, Kassovitz’in kafa travması ve leğen kemiği kırığı da dahil olmak üzere “çok ciddi şekilde yaralandığını” bildirdi.

‘PROTEST’ İLE EN İYİ YÖNETMEN ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

Mathieu Kassovitz, 2019 yılında Fransız televizyonunda yayınlanan bir araba programında motosiklete olan aşkından bahsetmişti. Kendisini “bir sporcudan çok bir entelektüel” olarak gördüğünü ancak daha sonra hayatında motosikletlere karşı bir tutku geliştirdiğini, sürücülük eğitimi aldığını ifade etti. 40 yaşında ehliyet aldım ve hızlı bir şekilde araba kullanmaya başladım. RMC Découverte’deki programda “Makineleri seviyorum, onları yönetmenin tekniklerini seviyorum” dedi.

Kassovitz, “Protesto”yu 27 yaşında yazıp yönetti. Vincent Cassel, Hubert Koundé ve Saïd Taghmaoui’nin canlandırdığı üç adamın Paris’teki isyandan yaklaşık 24 saat sonrasını konu alan film, Kassovitz’e Cannes’da En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandırdı. Film Festivali. Ayrıca En İyi Sinema dalında Fransa’nın Oscar’larına eş değer César Ödülü’nü kazandı.

Sanatçı ayrıca ‘Amélie’ ve Steven Spielberg’in ‘Münih’ filmlerinde de rol aldı. (KÜLTÜR SANAT HİZMETİ)

haber-cubuk.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu