Ekonomi

WillScot Mobile Mini, McGrath RentCorp’u 3,8 milyar dolara satın alacak

WillScot Mobile Small Holdings Corp., geçici modüler alanı ve taşınabilir depolama çözümleriyle tanınır. (WSC), Livermore, Kaliforniya merkezli, işletmelere yönelik ekipman kiralama hizmetlerinde uzmanlaşmış lider bir şirket olan McGrath RentCorp’u (MGRC) satın almak için bağlayıcı bir anlaşma imzaladı.

Satın alma koşulları nakit ve WillScot Mobile Minor hisselerinin bir karışımından oluşuyor ve McGrath RentCorp hissedarlarına sahip oldukları her hisse için 123 dolar ödeniyor. Bu ödemenin %60’ı nakit ve %40’ı WillScot Mobile Minor olarak bölünecek ve McGrath RentCorp hissedarlarına birleşik şirketin yaklaşık %12,6’sına sahip olacak.

WillScot Mobile Mini’nin Yönetim Kurulu Lideri Brad Soultz, McGrath RentCorp ekibinin kadroya entegrasyonu konusundaki heyecanını dile getirdi.

“Bu satın almanın büyüme yörüngemizi önemli ölçüde artırması bekleniyor. Soultz, satın almanın on iki ayından itibaren yıllık 700 milyon dolarlık serbest nakit akışı öngörüyor; 2023’te tahmini 3,2 milyar dolarlık toplam gelir ve 1,4 milyar dolarlık düzeltilmiş FAVÖK.” Bu orana ulaşma yolunda ilerliyoruz” dedi.

Şirket tarafından yapılan basın açıklamasına göre ödeme yapısı, McGrath hissedarlarına nakit şeklinde anında likidite sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda birleşen şirketin mali başarısına uzun vadeli katılım fırsatı da sunuyor.

Anlaşmanın 2024 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

WillScot Mobile Küçük’ün mali danışmanı BofA Menkul Değerler’dir. Finansman rehberliği Rothschild & Co tarafından sağlandı ve yasal konular Allen & Overy LLP tarafından ele alındı.

Goldman Sachs & Co., McGrath RentCorp adına. Morrison & Foerster LLP kurumsal işleri yönetirken, LLC mali danışman olarak görev yaptı.

Açıklamanın ardından MGRC hisseleri %10 artarken, WSC hisseleri %0,7 düştü.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu