Haber

AK Parti lideri Erdoğan o özelliği şöyle anlattı: 24 saat açık tutmak zorundayız.

  • News7 – ÖZEL

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli’nin konuğu oldu. Haber7 stüdyosunda değerli açıklamalarda bulunan Önder Şadi Yazıcı, Osman Ateşli’nin sorularını yanıtladı.

İstanbul Buluşması ile büyük bir sinerji olduğuna dikkat çeken Başkan Şadi Yazıcı, mitinge metropoldeki seçmenin en az yüzde 17’sinin katıldığını belirtti. İstanbul’un sahipsiz kaldığını belirten Yazıcı, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da söz verdiği projeleri tamamlamadığını, devam eden projeleri ise tamamlamadığını söyledi. CHP’nin ‘rant dönüşüm’ diyerek kentsel dönüşüm projelerinin önüne geçtiğini kaydeden Yazıcı, öte yandan 8 bin 500 bağımsız alanda dönüşüm yaptıklarını söyledi. İlde dolaşan İmamoğlu’na “İstanbul’a gelin” diye seslenen Yazıcı, İstanbul’un sahipsiz kaldığını sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın disiplinli bir lider olduğunu belirten Yazıcı, telefonlarını 24 saat açık tutmaları gerektiğini söyledi. Yazıcı, Erdoğan’ın günde 3-4 saat uyuduğunu sözlerine ekledi.

“İSTANBUL TOPLANTISI BÜYÜK BİR SİNERJİ OLUŞTURDU”

Seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Lider Yazıcı, 1 milyon 700 bini aşkın vatandaşın katıldığı İstanbul mitingini değerlendirdi. Yazıcı ” 5 seçim yaptım, bu 16. seçim olacak. Her seçimde o büyük mitinglere katıldım. Ben bu mitinge katılıp o kalabalığı görünce şunu gördüm; Şimdi milletimiz seçimin başına geçti. Sahaya hakim. Bunu gören insanlar gerçekten ‘Bu seçimin sonucunu ben belirleyeceğim’ dedi. Büyük bir sinerji yarattığını düşünüyorum.” söz konusu.

“ŞEHİRDEKİ SEÇMENİN YÜZDE 17’Sİ KİRAYA GELDİ”

Milletin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediğini ve mitinge 2-3 saat kala yolların kapatıldığını vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti: 10 milyon seçmenin olduğu bir ilde 1 milyon 700 bin katılım demek zaten seçmenin yüzde 17’sinin miting alanına geldiği anlamına geliyor. Bu çok ciddi bir rakam. Bu, dünya tarihinde çok konuşulacak büyük bir miting.dedi.

“KİME İŞE YARADIĞINI GÖRÜYORUZ”

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da bulunduğu alanda yaşanan provokasyona ilişkin konuşan Yazıcı, şunları söyledi: 22 yıldır siyaset arenasında siyaset yapıyorum, şiddeti asla tasvip etmiyoruz ve böyle bir şeyi de kabul etmiyoruz. Bir olay meydana geldikten sonra, o olaydan kimler yararlanıyor, kimler yararlanıyor ona bakmak ve ardından olayın anatomisini, fizyolojisini ve detayını çözmeye yönelmek gerekiyor. Neden böyle bir şey yapmaya tenezzül ediyorsun? Ve bundan faydalananlara bakılır. Burada miting yapmak kendi taraftarlarınızı tehlikeye atmak demektir. Siyasi sorumluluk anlamında gerçek bir karar olduğunu düşünmüyorum.dedi.

Gaziantep’te CHP Meclis Üyesi Ersin Atar’ın da aralarında bulunduğu CHP grubunun AK Parti üyelerine yönelik silahlı baskına tepki gösteren Yazıcı, şunları söyledi: Bakış açınız çok önemli, her şeye adil ve adaletli bakmak gerekiyor. Senin olayın benim diye bir şey yok.” belirtti.

“HAYATIMDAKİ EN KÖTÜ OLAYLARDAN BİRİ OLDU”

Arıtma tesisinin 3. ünitesinin açılışına davet edildiğini ve yaptığı konuşmada Ekrem İmamoğlu ve misafirler tarafından hakarete uğradığını belirten Yazıcı, şu ifadeleri kullandı:

“SÖZLERİNİ TUTMADILAR VE YAPILAN PROJELERİ TAMAMLAMADILAR”

İBB’de başarısız olan projelerle ilgili açıklama yapan Yazıcı, İmamoğlu’nun verdiği sözleri yerine getirmediğini hatta devam eden projeleri bile tamamlamadığını söyledi.

Projelerde ilerleme olmadığını belirten Yazıcı, şöyle konuştu:

İL İL DOLAŞAN İMAMOĞLU’NA ‘İSTANBUL’A GEL’ ÇAĞRISI

İmamoğlu’na ‘İstanbul’a Gel’ daveti hakkında konuşan Yazıcı, şunları söyledi:

ANTİK DÖNÜŞÜM DEMEK PROJELERİMİZİ KESMEYE ÇALIŞTILAR

CHP’nin depreme karşı yapı stokunu güçlendirmek için gerçekleştirilen kentsel dönüşümde sıkıntı yaşadığını belirten Yazıcı, bu konuda çok sıkıntı çektiklerini söyledi. Yazıcı, “Rastgele dönüşüm diyerek projelerimizi aksatmaya çalıştılar” diyen Yazıcı, şunları kaydetti:

“DEPREM BÖLGESİNE 3 KONTEYNER KENT İNŞA ETTİK”

Deprem bölgesindeki çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Yazıcı, ilk günden itibaren afet bölgesinde olduklarını kaydetti. Arama kurtarma çalışmalarının ardından 3 konteyner kent kurduklarını belirten Yazıcı, şu ifadeleri kullandı:

“ALMANYA’DA 6 AY ​​ELEKTRİK VERİLMEYEN ANTAKYA’DA 3 GÜNDE ELEKTRİK VERİLDİ”

Vatandaşların AK Parti projelerinden haberdar olduğunu kaydeden Yazıcı, ” Aslında bunları vatandaşlarımız yaşıyor. 20 yıldır hala birinci partiyseniz, en iddialı liderseniz, vatandaşlarımız biliyor demektir. Bunları yapmak irade ister. Bütün bakanlarımız deprem bölgesindeydi, bu bir liderin iradesidir. Aksi halde liderin iradesi yoksa bürokratik oligarşiye takılıp kalırsınız. Almanya’da sel oldu, 6 ay elektrikler yoktu. Antakya’da elektrik 3. gününde verildi” söz konusu.

“5-10 YIL SONRA YAPILANLARIN DEĞERİ ANLANACAK”

Savunma sanayisinde yürütülen projelerin çok büyük olduğunu belirten Yazıcı, “ 6 tane challange görseli yaptım ama 16 başlıkta yapılabilir. Bugün TOGG’un ve özellikle nükleer santralin yer alıyor olması elbette buruk bir sevinç olsa gerek. Çünkü onların kararları yıllar önce alınmıştır. Alternatif enerji ve ucuz enerji elde etmek gerekiyor. Nükleer santralde, TOGG’da, savunma sanayinde yapılanlar çok büyük işler. Bazılarını parayla bile satın alamazsınız. Üretken olmak çok değerlidir. Bundan dolayı çok stratejik işler üretiliyor olması harika. MİLGEM projesi de var. Milletimiz bunları görüyor ve kıymetini biliyor. 5-10 yıl sonra şimdi konuşanlar bile yapılanların kıymetini anlayacak.dedi.

“ERDOĞAN’IN ÜLKE ÇIKARLARINA YÖNELİK KARARLARI BATI’NIN İŞİNE YARAMAZ”

Batı’nın 7’li koalisyona verdiği desteği değerlendiren Yazıcı, şunları kaydetti:

MUHARREM İNCE’Yİ ADAYLIKTAN ÇEKMEK İSTEYENLER SÖYLEDİ

Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesini pahalıya mal eden Yazıcı, “ Birisi Muharrem İnce’nin vurulmasını istedi orası kesin. Üzerinde çok fazla baskı vardı. Hatta bir yurtdışı baskısı bile vardı. Muharrem İnce çekilsin diyenler onu söylemişler.” söz konusu.

TELEFONLARIMIZ 24 SAAT AÇIK OLMAK ZORUNDADIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın disiplinli bir çalışma tarzına sahip olduğunu belirten Lider Yazıcı, şunları söyledi:

BAŞKAN YAZICI’DAN ‘SEÇİM’ TAHMİNİ

Seçim varsayımını da yapan Lider Yazıcı, ” Türkiye gibi heterojen bir toplumda, seçimler çoğu zaman başa baş bir masraftır. Araştırmaya dayalı varsayımsal bir aralığım var. 50.6 ile 51.7 arasında bir oran bekliyorum. Bir programda vatandaşlarımız bir durum gösterirse sahiplenme oranının yüzde 54’e yüzde 55’e çıkabileceğini söylemiştim ve buna asla şaşırmam. Ancak daha gerçekçi baktığımda birinci basamakta gördüğüm oranlar ve saha araştırmaları ile biraz önce belirttiğim gibi 50.6 ile 51.7 arasında bir rakam bekliyorum.dedi.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu