Haber

Türkiye-Yunanistan sınırında mahsur kalan 91 sığınmacı tahliye edildi

Yunan makamları, 2 Haziran Cuma gününden bu yana Türkiye-Yunanistan sınırındaki Meriç Nehri üzerindeki bir adacıkta mahsur kalan 91 sığınmacının tahliye edildiğini ve mültecilerin Türkiye’nin sonlarına doğru bir Kabul ve Kimlik Doğrulama Merkezine nakledildiğini duyurdu.

Kathimerini’nin haberine göre konu ile ilgili açıklama yapan Yunan polisi, 32 erkek, 25 kadın ve 34 çocuk sığınmacının adacıkta mahsur kaldığını ve bölgeye Kızıl Haç ekiplerinin sevk edildiğini bildirdi. Birçok mülteci polise Suriye’den geldiklerini söyledi.

TÜRKİYE’YE ‘KOORDİNATÖR’ ÇAĞRISI

Sivil toplum kuruluşları, Yunan makamlarına bir e-posta göndererek, mültecilerin en az 2 Haziran’dan beri adacıkta mahsur kaldığını bildirdi. Bir kısmı Türkiye, bir kısmı Yunanistan’a ait olan adacıktaki mültecilerin 4 Haziran Pazar günü Yunan tarafına geçtiği belirtildi. Yunanistan Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre, Yunan ekipleri bunun ardından bölgede kurtarma operasyonu başlattı.

Açıklamada, Meriç’in sığ su seviyesinin mültecilerin geçişini kolaylaştırdığı ve mültecilerin her iki ülkenin de topraklarının bulunduğu adacığı kullandığı belirtildi. Yunan hükümeti ayrıca Türk hükümetini ‘sınır yetkililerini koordine etmeye ve yasa dışı geçişleri önlemeye’ davet etti. Rûdaw haber sitesi, “Küresel Yezidi Örgütü”nün (Yazda) kurucusu Murad İsmail’e dayandırdığı haberinde, Yunan hükümetinin yaklaşık 6 gündür Meriç Nehri’nde mahsur kalan 80 Ezidi Kürt sığınmacının kurtarıldığını açıkladığını bildirdi. kurtarıldı (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu