Haber

Muğla’da yanan ormanlık alana 3 lüks otel dikildi

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Meşelik Mahallesi’nde kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda. 15 Temmuz 2007’de yangın çıktı. Yangın sonucunda 250 hektar orman alanı, 30 hektara yakın tarım alanı ve zeytinlik tahrip oldu.

Dönemin Muğla Orman Bölge Müdürü ve AK Parti eski Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, “Orman alanları ve gelişme alanları belli. Yanan alanların ne 2B kapsamına gireceğini ne de imara açılacağını kesinlikle iddia ediyorum. Ekim ayının ilk yağmurlarıyla birlikte fidan dikerek yeşillendireceğiz.” kullanılmış.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre, yanan arazilerin bir kısmı kazanca dönüştürüldü. Bölgede 2012 yılında La Blanche Island, 2016 yılında Titanic Deluxe Bodrum ve 2018 yılında Lujo Bodrum isimli lüks oteller hizmete açılmıştır.

Tapu kayıtlarında orman alanı olarak görünen komşu Hazine arazisinin 25 bin metrekaresini Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan tahsis eden Lujo’nun sahibi Serkoç Otelcilik, turistik tesis görünümündeki 28 villanın yapımına başladı. . Büyüklükleri 580 ila 680 metrekare arasında değişen deniz manzaralı lüks rezidanslarda balkonda jakuzi ve şezlong, ısıtmalı özel havuz ve özel güneşlenme alanı bulunuyor.

La Blanche Island adlı otelin sahibi Kadir Çankırı ise eleştirilere ilişkin, “Otelin inşaatını yaparken gerekli ÇED raporlarını aldık. Ruhsatsız, onaysız hiçbir inşaat yapmadık. Her şey hukuka uygun gitti. “

Lujo Hotel İdari İşler Müdürü Necmettin Bozan, “Bu arazi 25 bin metrekare olup, Orman Bakanlığı’ndan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na turizm alanı olarak tahsis edilmiştir. Biz de burayı 2021 yılında tahsis olarak aldık.”

(HABER MERKEZİ)

haber-dogansehir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu