Ekonomi

Morgan Stanley, Hisse Senetlerinin Yükselen Kazanç Aşım Oranına Tepki Vermemesinin Nedenlerini Açıkladı

Şirketlerin sürekli olarak analistlerin tahminlerini aşan karlar bildirmesine rağmen, hisse senedi fiyatlarındaki artışın durgun olması, Morgan Stanley analistlerini Pazartesi günü bir raporda bu belirgin tutarsızlığın nedenlerini araştırmaya yöneltti.

Yatırım firması, öngörülemeyen mali istatistiklerin ve önceki faiz oranlarıyla yapılan zorlu karşılaştırmaların kısa vadede hisse senedi değerleme katsayılarını etkilediğini belirtti.

Firma, “İlk çeyrek kazanç dönemi, hisse senedi fiyatlarında durgun tepkilerle birlikte kar tahminlerini aşan şirketlerin yüksek bir yüzdesini gösterdi” dedi. “Bu durumun, yükselen faiz oranlarının hisse senedi değerlemeleri üzerindeki etkisinden kaynaklandığına inanıyoruz; bu durum, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın bu haftaki Federal Rezerv toplantısında beklenenden daha destekleyici bir para politikası duruşu sinyali vermemesi halinde kısa vadede devam edebilir.”

Firma, hisse senedi değerlemelerini tartışırken, geçtiğimiz yıl boyunca ekonomik tahminler üzerindeki genel fikir birliğinin birçok kez değiştiğini ve bunun da hem kısa vadeli hem de uzun vadeli faiz oranlarında önemli dalgalanmalara yol açtığını belirtti. Bunun hisse senetleri üzerinde doğrudan sonuçları var çünkü hisse senedi değerleme katlarındaki altı aylık değişim ile 10 yıllık devlet tahvillerinin getirisi arasında güçlü bir korelasyon var.

Firma, “Haziran ayına baktığımızda, önceki tahvil getirileriyle yapılan karşılaştırma, faiz oranları mevcut seviyelerinde kalsa bile değerlemelerin zorluklarla karşılaşabileceğini gösteriyor” dedi. “Bu noktadan sonra, tahvil getirileri yaz boyunca yükselmeye devam etmezse faiz oranlarının değerlemeler üzerindeki olumsuz etkisi azalacaktır.”

Genel olarak, şirketler bu kazanç döneminde beklenenden önemli ölçüde daha iyi karlar bildirdi. Bununla birlikte, hisse senedi fiyatlarındaki artışlar sınırlı kaldı. Bu eğilim, firmanın son birkaç çeyrekte gözlemledikleri ile uyumlu olup, piyasanın şirketlerin operasyonel verimliliği ve giderler üzerindeki kontrolü konusunda seçici olduğu görüşünü desteklemektedir.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Morgan Stanley raporunda, “Kazanç revizyonlarının genişliği (şirketlerin finansal tahminlerini izlemek için tercih ettiğimiz gösterge), daha yüksek bir yatırım oranı önermeye devam ettiğimiz enerji sektörü de dahil olmak üzere, ekonomik döngülere duyarlı olan ekonominin belirli sektörleri için güçlü olmaya devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Bu makale AI’nin yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

haberkiziltepe.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu