Haber

‘Konak Tarih Turları’na yoğun ilgi

Konak Belediyesi tarafından düzenlenen ve sizleri Kadifekale’den Basmane’ye kadar adım adım tarihi bir yolculuğa çıkaran Konak Tarih Gezileri başladı.

Konak Belediyesi tarafından ilçenin simge yapılarını, mimari gezilerini, kent kültürünü ve tarihini tanıtmak amacıyla düzenlenen Konak Tarih Gezileri artık bir gelenek haline geldi. Kış döneminin ortasında verilen ve baharın gelmesiyle yeniden başlayan geziler kapsamında Kadifekale ve Basmane bölgelerine yerlerin tarihi ve kültürel değerlerinin anlatılması eşlik ediyor. Haftada üç gün salı, perşembe ve cumartesi günleri gerçekleştirilen ücretsiz geziler, belediyenin Şehir Tarihi biriminden randevu alınarak ve kontenjanla yapılıyor.

Kale’den Basmane’ye

Sabah belirlenen saatte buluşan gezi katılımcıları kendilerine tahsis edilen belediye aracıyla Kadifekale’ye gidiyor. Burada katılımcılar Pagos’un tarihini ve İzmir’e dair mit ve hikayeleri dinlerken şehrin eşsiz manzarasının keyfini çıkarıyor. Kaleden sonra sivil ve dini mimari örneklerinin gezildiği tarihi Basmane semti gezilir ve geziye katılanlar şehrin kültürüne ait tarihi detayları öğrenme fırsatı bulurlar. Ücretsiz düzenlenen gezilere katılım için Konak Belediyesi’nin 484 53 00 numaralı telefonundan Kent Tarihi birimine bağlı 2907 ve 2909 dahili hatları bağlanarak kayıt yaptırılmaktadır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

erzinajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu