Yaşam

Kaliteli Dizi Arayanlar Burada: TIME Dergisi ‘2022’nin En İyi Dizileri’ Listesiyle Dikkat Çekiyor

Dünyaca ünlü TIME dergisi 2022 yılının en güzel dizileri listesini yayınladı. Yılın en başarılı dizilerinden oluşan liste, başta dizi hayranları olmak üzere milyonlarca kişi tarafından yoğun ilgi gördü.

“Güzel dizi izlemek istiyorum ama bulamıyorum” diyenlerdenseniz bu diziler ilginizi çekebilir.

Detayları görelim…

Dünyanın en prestijli dergilerinden biri olarak kabul edilen TIME dergisinin editörleri, 2022’nin en başarılı dizilerini seçti.

Disney+, FX, HBO ve Netflix gibi dijital yayın platformlarında izleyici karşısına çıkan bu diziler, özgün fikirlerden yola çıkarak en başarılı yapımlar arasından seçildi.

10. Rap ​​Şş!t

HBO Max platformunda izleyici karşısına çıkan Rap Sh!t, lise arkadaşları Aida Osman ve KaMillion’un uyumsuz hayatlarını ve serbest stilden sonra bir rap ikilisi olarak ün kazanmalarını anlatıyor.

9. Aşk İçin Yapılmış

HBO Max’in yapımlarından biri olan Made for Love bilim kurgu, absürt komedi-drama yapımıdır. Gogol Industries CEO’su Byron Gogol’ün görünmez kafesine hapsolmuş Hazel Green’in hayatına dokunuyor. Başrollerini Cristin Milioti, Billy Magnussen ve Ray Romano’nun paylaştığı yapımda Hazel Green karakteri beynine casus yazılım yerleştirildiğini fark eder.

8. Derry Kızları

1990’ların başında Kuzey İrlanda’da geçen Derry Girls, bir grup arkadaşın hikayesini anlatıyor. Protestanların ortasında yaşayan beş Katolik gencin Erin, Orla, Clare, Michelle ve James’in hikayesini anlatan yapımın türü kara mizah. Derry Girls’ü Netflix’te izleyebilirsiniz.

7. Atlanta 4. Sezon

Özellikle FX’te yayınlanan Atlanta’nın 4. sezonu büyük ilgi gördü. Amerika’daki ırkçılığa değinilen yapım, gündemin en dikkat çeken yapımlarından biri oldu.

6. Daha İyi Şeyler

Better Things, 2016 yılından beri FX ekranlarında yayınlanıyor. 5. sezonuyla birlikte komedi-drama türündeki yapım, bekar anneliği konu alan gelmiş geçmiş en güzel dizi olarak kabul ediliyor.

5. Bu Acıtacak

Bir İngiliz medikal komedi-drama televizyon dizisi This Is Going to Hurt, sağlık hizmetlerindeki ekonomik eşitsizliği vurgulamaktadır. AMC+ platformunda yayınlanan yapımda, Ulusal Sağlık Servisi hastanesinde kadın hastalıkları ve doğum servisinde çalışan genç hekimlerin hayatları anlatılıyor.

4. Rezervasyon Köpekleri

Kızılderili gençlik komedi-drama yapımları arasında gösterilen Reservation Dogs, Kaliforniya’ya gitmek için para biriktiren Oklahomalı gençlerin hayatlarına odaklanıyor.

3. Ayrılma

Amerikan bilim kurgu ve manevi gerilim türünde olan Kıdem, kısa sürede dikkatleri üzerine çeken yapımlardan biri oldu.

2. Prova

Dünyanın dört bir yanındaki insanlara kendi hayatlarının provasını yapma şansı sunan Nathan Fielder’ı konu alan Prova, HBO’nun en beğenilen yapımlarından biri oldu.

1. Better Call Saul

8 Şubat 2015’te AMC’de prömiyeri yapılan Amerikan suç/drama dizisi Better Call Saul, Breaking Bad’in devamı niteliğindedir. Avukat James McGill (Bob Odenkirk) karakterinin hayatına odaklanan yapım oldukça başarılı bir hikayeye sahip.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu