Haber

İskenderun Devlet Hastanesi’nde jeneratörün çalışmaması nedeniyle hastaların hayatını kaybettiği iddiası

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nün “İskenderun Devlet Hastanesi’nde jeneratör çalışmadığı için hastalar hayatını kaybetti” tezinde, “Hastanemizde 3 ayrı jeneratör var ve çalışır durumda. İddiaya göre hastanemizde elektrik kesintisi yaşanıyor.” açıklama yaptı.

Müdürlükten yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında “İskenderun Devlet Hastanesi’nde jeneratör çalışmadığı için hastaların hayatını kaybettiği” iddialarının yer aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu açıklamaya kamuoyunun gerçekleri anlatması için ihtiyaç duyulmuştur. Hastanemizde 3 jeneratör daha bulunmaktadır ve çalışır durumdadır. İddia edildiği gibi hastalarımızın elektrik olmamasından dolayı hayatını kaybettiği doğru değildir. hastanemizde elektrik var.Ancak beyin sarsıntısı nedeniyle hastanemiz ağır hasar nedeniyle yıkıldı.

Bu hastanede yaralıların olduğu doğrudur. Bu can kayıplarının sebebi elektrik değil, hastane binasının deprem nedeniyle çökmesi. Millet olarak büyük bir felaketin yaralarını sarmaya çalıştığımız bu günlerde, halkı yanlış bilgilendirerek yönlendirmeye çalışmanın açıklanabilir bir etik tarafı yok. Yıkılan bir binanın altında büyük bir acı bırakarak daha fazla acı vermeye çalışmak akıl almaz bir şey.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu