Ekonomi

Coinbase raporu, kripto piyasasının spot bitcoin ETF’lerinden artacağını öngörüyor

Coinbase (NASDAQ: Lider bir kripto para birimi değişim platformu). MADENİ PARA ), ABD onaylı spot bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) onaylanmasının, yeni yatırımcı sınıflarını çekerek kripto para piyasasını önemli ölçüde değiştirebileceğini öne süren bir rapor yayınladı. Coinbase Kurumsal Araştırma Lideri David Duong, klasik finansal sistemlerin jeopolitik gerilimler ve ekonomik belirsizliklerle karşı karşıya olduğu bir dönemde böyle bir gelişmenin potansiyel faydalarını vurguladı.

Pazartesi günü yayınlanan rapor, spot bitcoin ETF’lerinin, Kayıtlı Yatırım Danışmanlarına (RIA’lar), emeklilik fonlarına ve daha büyük kurumlara kripto para yatırımlarını açacağını gösteriyor. Duong’a göre bu hamle sadece piyasaya yeni sermaye getirmekle kalmayacak, aynı zamanda bu büyük kurumlar için satın alma ve elde tutma kısıtlamalarını kolaylaştırarak likiditeyi ve fiyat keşfini de iyileştirecek.

Coinbase’in analizi, uyumlu yatırım araçlarının, akredite yatırımcılar için özel olarak tasarlanmış yeni ürünlerin yaratılmasına yol açacağını ve böylece kripto kullanımının yaygınlaşacağını gösteriyor. Sonuç olarak, ETF’ler daha düzenlenmiş bir ortamı ve daha fazla kapsayıcılığı teşvik ettiğinden, toplam kripto piyasası değeri zaman içinde önemli bir artış görebilir.

Coinbase, Bitcoin’i, gergin ABD Hazine bonosu piyasası, pahalı dolar ve ABD bankacılık sektöründeki zayıflıklar ortasında 2024 yılına kadar cazip bir güvenli liman alternatifi olarak konumlandırıyor. Bu bakış açısı JPMorgan (NYSE: JPM)’in kripto pazarındaki mevcut ralli hakkındaki şüpheciliğinin aksine, klasik finansal sistemlere alternatif olarak Bitcoin’e yönelik artan bir talep olduğunu öne sürüyor.

Coinbase, birinciyi tespit edin Bitcoin Kendisi, ETF’sinin onaylanmasının, kripto para birimlerinin işlem görme biçiminde devrim yaratacağı ve klasik kripto topluluğunun ötesinde yatırımcılara hitap eden düzenlenmiş bir ortam yaratarak potansiyel olarak milyarlarca doları kripto alanına çekebileceği sonucuna varıyor. Bu çerçeve, mevcut ekonomik zorlukların ortasında kripto para birimlerine erişimi kolaylaştırabilir ve finansal ortamda geçerli bir alternatif olarak konumlarını güçlendirebilir.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu