Haber

Eskişehir’de Otobüs-Traktör Kazası: 3’ü Ağır 6 Kişi Yaralandı

Eskişehir’de yolcu otobüsünün traktöre arkadan çarpması sonucu 3’ü ağır 6 kişi yaralandı.

Eskişehir-Afyonkarahisar karayolunun Eskişehir tarafında seyir halindeki Duran D. yönetimindeki 03 VZ 606 plakalı yolcu otobüsü, ilerleyen Yusuf P. yönetimindeki 26 TZ 375 plakalı traktöre çarptı. sürücüsü ile aynı istikamette Taşlık’ta direksiyon hakimiyetini kaybetti.

Çarpmanın şiddetiyle traktör yol kenarına devrildi. Kazada traktörde bulunan 4, otobüste bulunan 2 kişi yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yaralılar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Traktördeki yaralılardan 3’ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Antalya-Bursa seferi yapan ve içinde 36 yolcu bulunan otobüsteki diğer yolcular servis aracıyla Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne sevk edildi.

Kaza nedeniyle karayolunda trafik akışı kontrollü olarak sağlandı. İtfaiye ekiplerinin yolda çalışması sonrası ulaşım normale döndü.

Otobüs sürücüsü Duran D. jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Kazanın ardından bölgeye gelen Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Zirve, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanın yolcu otobüsünün bir çiftçiye ait traktöre çarpması sonucu meydana geldiğini söyledi.

Olay yerine vardıklarında kazanın büyük olduğunu gördüklerini ifade eden Zirve, “Otobüsteki yolcularımızın özellikle korkularından kazanın büyüklüğü anlaşıldı. Traktörün yol kenarına devrildiğini gördük. çok üzgünüz.Şu ana kadar herhangi bir can kaybı olmadı.Ağır yaralı olduğunu düşündüğümüz vatandaşlarımız var.Umarım yaralanma olayı daha aşağı seviyededir.Bu kazayı can kaybı olmadan atlatmış olacağız.” dedi.

Otobüsteki yolculardan Aytaç Öztürk, otobüsün hızlı seyrettiğini ve kaza sonrası yolcuların paniğe kapıldığını kaydetti.

haber-karsiyaka.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu