Sağlık

Deprem bölgesinde mobil klinik ve konteyner ameliyathane

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, deprem bölgesine gönderilmek üzere iki adet portatif yatakhane daha yaptı. Ayrıca portatif klinik ve konteyner ameliyathane hazırlandı. Araçlar, deprem bölgesinde sağlık hizmeti veren Eşrefpaşa Belediye Hastanesi grubunun kullanımına sunulacak.

Türkiye’yi sarsan depremin ardından Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Osmaniye’de hizmet uygunluk merkezleri kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, çadır ve konteyner kurulumundan içme suyu altyapısına, temizlikten sağlığa kadar depremzedelerin ihtiyaç duyduğu her konuda çalışmalar yürütüyor. Hizmetler. Daha önce dört körüklü otobüsü portatif yatakhaneye dönüştürerek arama kurtarma ekipleri ve depremzedelerin geçici barınması için bölgeye gönderen İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, kendi imkanlarıyla Gediz işliklerinde iki portatif yatakhane daha yaptı. . Ayrıca portatif klinik ve konteyner ameliyathane hazırlandı. Araçların bölgeye en kısa sürede ulaşması sağlanacak.

Ameliyat da yapılabilir
ESHOT Genel Müdürlüğü Ulaşım Yatırımları Daire Başkanlığı Karoser ve Oto boya Şube Müdürü Ersel Çetin, bölgeye gönderilmek üzere 3 adet daha portatif yatakhane hazırladıklarını belirterek, “Eşrefpaşa Belediye Hastanesi’nin doktor ve yardımcı sağlık çalışanları, Belediyemize bağlı olarak da bölgede misyonlar yapıyoruz. Onlar için bir klinik aracı ve iki portatif yatakhane oluşturduk. Eşrefpaşa Belediye Hastanesi tarafından portatif klinik ile entegre olacak konteyner ameliyathane de atölyemize gönderilmiştir. Burada dış cephe boyasını, ayaklarını ve klinik otobüsüne bağlayacak olan küçük koridoru yaptık. İçine gerekli tüm tıbbi araç, gereç ve malzemeler yerleştirildi. Depremzedelerimiz için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

kahta-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu