Sağlık

Sandaloz sakız tozu ne işe yarar? Sandaloz sakızı kullananlar faydasını gördü mü?

Beslenme uzmanlarının tavsiye ettiği ağacın özsuyundan elde edilen bu sakız türünün faydaları saymakla bitmiyor. Sandaloz sakızı sağlıklı bir vücuda kavuşmak için tercih edilmesi gereken bitkisel yollardan biridir. Zayıflama ilaçlarının içeriğinde de yer alabilen bu bitki reçinesinin tüketildiği alanlarda da çeşitlilik söz konusudur.

SANDALOS SAKIZI NEDİR?
Sandaloz sakızı, Kuzey Afrika çevresinde yetişen sandal ağacından elde edilen bir sakızdır. Boyu ortalama 6 metreye kadar uzayabilen bu ağacın kısımlarından ve gövdesinden özel bir bal elde edilir. Sakız kıvamında olan bu bal sandal sakızı olarak bilinir.

Sandal ağacı Kuzey Afrika’da sıcak bir iklime maruz kaldığı için bala benzeyen bu sıvı eriyerek sakıza dönüşür. Erimiş sakızın rengi sarı ila beyazdır. Ele alındığında kolayca dağılma özelliğine sahiptir.

Sandaloz ağacı Türkiye’nin iklim kurallarına uymadığı için Türkiye’de bulunmaz ama aktarlarda vb. yerlerde sandal ağacı sakızı satılabilir.

SANDALOZ SAKIZININ BİLİNMEYEN 6 FAYDALARI

1. Ağrıyı hafifletir

Kas ve baş ağrılarının ilaçsız geçmesini sağlar. Sandaloz sakızı kan akışını hızlandırır ve ağrıları giderir. Baş ağrısı ve yorgunluk durumlarında ağrıyı vücuttan uzaklaştırmak için tercih edilebilir.

2. Yağ yakımını hızlandırır

En çok tartışılan konulardan biri de kilo vermeye katkısıdır. Sandaloz sakızı kilo vermek için yağ yakımını başlatmaya yardımcı olur. Metabolizmanızı hızlandırmak ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız soluğu sandaloz sakızında alabilirsiniz.

3. Tansiyonu dengeler

Yüksek tansiyon beraberinde başka hastalıkları da getirebilir. Sandaloz sakızı doğal olarak tansiyon düşürülmek istendiğinde uygulanabilir çünkü bu sakız damarların gevşemesini sağlayan özelliği sayesinde yükselen tansiyonu düşürür. Düzenli tansiyon ilacı kullananların doktor kontrolünde tüketmesi önerilir.

4. Bağırsakları çalıştırır

Kilo vermek için bağırsakların aktif çalışması gerekir. Bağırsaklar sadece zayıflamak için değil, genel vücut fonksiyonlarının düzgün ve temiz çalışması için de sistemli harekete ihtiyaç duyar. Sandaloz sakızında bulunan bağırsak uyarıcı elementler kabızlık gibi sorunları ortadan kaldırır ve bağırsakları temizler. Mide ekşimesi ve şişkinlik gibi şikayetlerin azalmasına da yardımcı olur.

5. Uzun süre tok tutar

Sandaloz sakızının içerdiği vitamin ve mineraller beyne tokluk hissi verir. Bu nedenle kilo vermek isteyenler bu sakızı kullanmayı tercih edebilirler. Beyne ve mideye bir uyarıcı gönderen bu sakız daha sonra acıkmanıza neden olur.

6. Ağız ve diş sağlığını korur

Sandaloz sakızı çiğnendiğinde ağızda oluşan tükürük, onu bakterilerden koruyan özel bir salgı salgılar. Çürükleri ve iltihapları önleyen sandaloz sakızı, ağızdaki kötü kokuları da ortadan kaldırır.

SANDALOZ SAKIZININ YAN ETKİLERİ

Sandal ağacı sakızı uzun süre çiğnenirse çene kemikleri zarar görebilir. Sandaloz sakızının en yaygın yan etkisi mide yanmasına neden olmasıdır. Tek seferde çok fazla sandal ağacı sakızı almanın zararı yoktur. Fakat her zaman çok fazla sakız tüketmek sindirim sistemine zarar verebilir. Bu nedenle önerilen günlük miktardan fazlasını tüketmekten kaçınmakta fayda var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu