Haber

Beyaz Saray, ABD ve Güney Kore’nin imzaladığı ortak deklarasyon metnini paylaştı.

Beyaz Saray, iki ülke arasındaki ittifakın 70. yıl dönümünde ABD ve Güney Kore arasında imzalanan Washington Deklarasyonu’nun tam metnini paylaştı.

ABD Başkanı Joe Biden ile Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol arasında başkent Washington’da imzalanan bildiride, “İki ulusumuz arasındaki ittifak, ortak fedakarlık üzerine kuruludur, kalıcı güvenlik iş birliği ile güçlendirilmiştir ve her iki ülkenin de önemli başarılara imza atmasıdır. , barışçıl bir şekilde stratejik sonuçlar elde etti. yakın akrabalığımızdan beslendi, bu da onun diplomatik kaynaklarını kullanmasına olanak sağladı.” ifadeler yer aldı.

Bildiri metninde, iki ülke arasında güvenlik ortaklığı olarak başlayan ilişkilerin, giderek “demokratik ilkeleri savunan, ekonomik işbirliğini zenginleştiren ve teknolojik ilerlemeyi sağlayan” gerçek anlamda küresel bir ittifaka dönüştüğü belirtildi.

İki ülkenin ortak metninde, Güney Kore’nin ABD’nin genişletilmiş caydırıcılık taahhütlerine tam olarak güvendiği ve nükleer caydırıcılığına kalıcı olarak güvenmenin önemini, gerekliliğini ve faydasını kabul ettiği vurgulandı.

İki ülke arasında Kuzey Kore’nin nükleer faaliyetlerine karşı birlikte hareket etmek üzere Nükleer Danışma Grubu’nun (NCG) kurulacağı, böylece belirli aralıklarla stratejik bahisler konusunda ABD ile bilgi paylaşımı yapılacağı ve bir orta – beklenmedik nükleer olasılıkları planlamak için ajans masaüstü simülasyonu oluşturulacaktır.

ABD donanmasının Kore Yarımadası’ndaki görünürlüğü artacak

İki ülkenin ortak bildirisinde, Kuzey Kore’nin Güney Kore’ye yönelik tehditlerine karşı atılacak yeni adımlara da değinildi.

Bildiri metninde ABD kanadına ilişkin şu ifadelere yer verildi:

“Başkan Biden, ABD’nin Güney Kore ve halkına olan bağlılığının kalıcı ve sağlam olduğunu ve Kuzey Kore’nin Güney Kore’ye yönelik herhangi bir nükleer saldırısına hızlı, ezici ve kararlı bir yanıtla karşılık verileceğini yeniden teyit etti. Kore Yarımadası’ndaki stratejik varlıkların düzenli görünürlüğünü daha da artıracak ve balistik füze denizaltısının Güney Kore ziyareti gibi ordularımız arasındaki koordinasyonu genişletecek ve derinleştirecektir.”

Biden ve Yoon ortak bir deklarasyonda uluslararası topluma, ABD ve Güney Kore’nin ortak güvenliğine yönelik herhangi bir tehdide karşı birlikte duracaklarına ve yakın istişarelerde bulunacaklarına dair kesin bir açıklama gönderdiler.

Buna paralel olarak, her iki liderin de Kore Yarımadası’nın tamamen nükleer silahlardan arındırılması ortak hedefini ilerletmenin bir yolu olarak Kuzey Kore ile “önkoşulsuz” diyalog ve diplomasi arama kararlılığını sürdürdüğü kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu