Haber

Zonguldaklı Maden İşçileri Enkazdan Kurtardıkları Genç Kıza Destek Oldu

Zonguldaklı maden işçileri, yüzyılın felaketinde enkaz altından kurtardıkları 20 yaşındaki Songül Göksu’ya, her iki bacağının kesilmesinin ardından tedavi sürecinde iletişim halinde kalarak destek verdi.

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen asrın felaketinde Adıyaman’da yaşayan 20 yaşındaki Songül Göksu, çöken 7 katlı apartmanın enkazı altında kaldı. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun bölgeye sevk ettiği maden işçileri, “Apartmandan ses geliyor” şeklindeki ihbarlar üzerine enkazın altına giderek Songül Göksu için kurtarma çalışması başlattı. 62 saat sonra enkaz altından kurtarılan Göksu’nun tedavisi Ankara’da tamamlanarak Adıyaman’a döndü. Maden işçileri geçtiğimiz yıl boyunca genç kızla iletişim halindeydi. Hayati tehlikesi nedeniyle iki bacağı kesilen Songül Göksu, tedavi sürecinde maden işçileriyle görüşerek moral kazandı.

“Sesini duyduğumuza sevindik”

Madencilerle telefonda görüntülü konuşan Songül Göksu, “Beni kurtaran madenci kardeşlerim artık ailenin bir parçası oldu. Gerçekten babam gibiler, onlarla konuşurken kendimi güvende hissediyorum” dedi. maden işçileri, “Songül, biz de senin sesini duyduğumuza çok sevindik kızım.”

15 yıllık maden çalışanı Murat Sönmez, depremin ardından uçakla Adıyaman’a gittiklerini belirterek, Songül Göksu’nun kurtarılma anlarını şöyle anlattı:

“Arkadaşlarla yer altında çalışıyoruz. Depremden sonra sabah hazırlanıp Adıyaman’a gittik. Üstlerimiz bize nereye gideceğimizi bildirdi. Çarşıda kurtarma çalışması yaparken, bir ses duyduğumuzu söylediler. Bir bina. Songül oradaydı. Senem ve Songül’ü kurtardık. Gerekli tahkimatları yaptık. Nasip “Ne olduğunu öğrendik. Sesini dinleyerek kendisine ulaştık. Songül her zamanki gibi üç gün orada kaldı. Biraz sıkıntılı bir durumdaydı. Hızlı olmamızı istedi. Susadığını ve gücünün kalmadığını söyledi. Biz de arkadaşlarımızın yardımıyla Songül ve kardeşini enkaz altından çıkardık.”

“Songül’le her zaman iletişim halindeyiz”

Kurtarılan Songül’le bir yıldır sürekli iletişim halinde olduklarını anlatan madenci Murat Sönmez, “Sürekli iletişim halindeyiz. Her zaman görüşüyoruz. Ya o arıyor, biz arıyoruz. O da bizim aracılığımızla arkadaşlarımıza selam gönderiyor.” Ulaşamadığı kişilerle teması hiçbir zaman kesmedik.”

“Madenci yeraltı tekniğini bildiği için öne çıktı”

Yüzyılın felaketinde madencilerin yer altındaki çalışma koşullarını bildikleri için öne çıktığını ancak kurtarma çalışmalarına herkesin katıldığını belirten Sönmez, “Bu sadece madeni ilgilendiren bir konu değil. Madenci öne çıktı. Çünkü yeraltı tekniğini biliyordu. Bütün dünya oradaydı. Sadece biz yaptık demek mümkün değil.” “Her ülkeden insan vardı. Orada bize yardım etmeye çalışıyorlardı. Orada madenciler yer altından kurtarma tekniğini bilmedikleri için öne çıktılar. Ama hepimiz, tüm ekipler çalışmaya katıldık. Umarım böyle bir olay olur” Bir daha olmayacak. Olursa arkadaşlarımızla birlikte görevi yapmaya hazırız” dedi. -ZONGULDAK

basmakciajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu