Yaşam

Zeki Müren Biyografisi: Eskimeden Yenilenmesini Bilen Başarır

Bu kitapta yarım asra yakın bir süredir toplumun gözbebeği olan, toplumun her kesiminin sevgisini ve takdirini kazanmış bir sanatçı olan Zeki Müren’in hayatının diğer yüzünü hepimiz merak ediyoruz.

Zeki Müren – İyilik ve incelikle yaşanan bir hayatın bilinmeyen hikâyesini anlatan Zeki Müren – Yaşlanmadan Yenilenmesini Bilmek adlı biyografi kitabı, ünlü isim hakkında detaylı bir araştırma kitabı olmaya aday.

Zeki Müren, Türkiye’nin en avangart ve tartışmacı ikonlarından biri… Yarım asra yaklaşan sanat hayatında birçok ilklere imza atarak Türkiye’deki kumarhane ve eğlence anlayışına özgün bir boyut kazandırdı.

Olağanüstü bir ismin hayatı

Göz alıcı sahne kostümleri, sıra dışı stili, tavizsiz kuralları ve eşsiz performansıyla 1950’lerden 1990’lara kadar hep gündemde kalmayı başararak hayranlık ve saygı uyandırdı.

“sanat güneşi”

Ünlü isim Zeki Müren hakkında daha önce duymadığınız ve okumadığınız birçok bilgiyi bu kitapta bulacaksınız. Nezaketi, kullandığı harika Türkçe ve bildik dillerde gülağacıyla bildiğimiz müzik. “sanat güneşi”Zeki Müren’in bilinmeyen hikayesini okumanın tam zamanı.

Sayfa: 160

Nefes kesici bir okuma…

Zeki Müren Türkiye’nin Paşası, Sanat Güneşi oldu. Sahnede bir kez olsun geri çevirmediği seyircilerin gönlünde taht kurdu. Bir yanda çok meraklı, bilinmez, kendini beğenmiş, diğer yanda yalnız ve mütevazi hayat hikayesini okuyacaksınız…

Zeki Müren’in yıllar önce söylediği söz, tahtının devrilmeyeceğinin göstergesiydi.

“Kimse tahtımı yerinden oynatamaz, uzaktan yelpazelese bile.”

korgunhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu