Haber

Yunan Sahil Güvenliği Türk balıkçıları taciz etti

Yunan Sahil Güvenliği, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde Türk karasularında balık tutan Türk balıkçıların teknesini taciz ederken, teknenin camları kırıldı, su bastı ve taş atıldı. Tekne sahibi Ali Sarıhan yaşadıkları anları anlattı.

Olay, dün gece Kuşadası açıklarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Didim’den Ali Bey ve Sarıhan adlı tekneyle balık tutan Türk balıkçılar, Yunanistan Sahil Güvenliği tarafından taciz edilmeye başlandı. Yunanca konuşan ve ellerindeki sopayla balıkçıların teknesine çarpan Rumlar, balıkçıların bölgeden uzaklaşmasını istedi. Türk Sahil Güvenliğine haber veren balıkçılar, Yunanlıları dinlemedi ve bir an bile geri adım atmadı. Bir süre sonra bölgeye gelen Türk Sahil Güvenlik ekipleri Yunanlıları kovalamaya başladı. Türk Sahil Güvenlik’i gören Yunanlılar adeta bölgeden kaçtı. Yunanistan’ın sonuna kadar süren kovalamacanın ardından Türk Sahil Güvenlik ekipleri normale dönerek sınırda devriye görevine devam etti. Türk Sahil Güvenlik ekipleri, gecenin ilk saatlerine kadar yoğun güvenlik önlemi aldı.

Balıkçılar o anları anlattı

Olayın yaşandığı Sarıhan Vapuru’nun sahibi Ali Sarıhan, yaşadıklarını basın mensuplarıyla paylaştı. Sarıhan, “Sınırda ağ atmıştık, akıntıyla birlikte Yunan sularına kaydık. Bot bize doğru geliyordu. Farlarını yakıp yanımıza yaklaştı. Bağırışlar duyuldu, tekneyi sıkıştırdı.” elindeki çapa. Orta camımızı kırdı. Sonra tekrar gelip bizi sular altında bıraktı. Bizi alıp götürdü. Kuleyi de sular altında bıraktı.” . Bizi taşlarla taşladı. Yunan Sahil Güvenliği öfkesine dayanamayıp sularımıza girdi. Türk Sahil Güvenlik botu, Yunan Sahil Güvenlik’i takip etti. Bir kovalamaca yaşandı. Böylece ağımızı topladık. Mehmet Reis Balıkçılığı’na 3 el ateş edildiği söyleniyor ama kesin olarak bilmiyorum. Orta katımız düştü. “Umarım cihazlarımıza bir şey olmamıştır” dedi. – AYDIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu