İş

Yıldırım Belediyesi’nden 33 bin 535 kişiye yeni istihdam

Bursa İstihdam Zirvesi’nde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yerel yönetim ve kamu iş bulma kurumu işbirliğiyle göreve geldikleri 2019 yılından bu yana 33 bin 535 kişiye istihdam sağladıklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Garanti BBVA ana sponsorluğunda, Ekonomi Gazete ve Burcu Başar İletişim işbirliğiyle düzenlenen Bursa İstihdam Zirvesi, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, ilçe belediye başkanları, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, İşkur İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu’nun katıldığı tepede panelist olarak konuşan Ahmet Alireisoğlu, ticaret odaları, sanayi bölgesi temsilciler, öğretmenler ve öğrenciler, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım’da yürüttükleri istihdam faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Yıldırım Belediyesi İstihdam Merkezi aracılığıyla 4,5 yılda 1.535’i engelli 33 bin 535 kişinin işe yerleştirilmesine öncülük ettiklerini kaydeden Başkan Oktay Yılmaz, kadın kooperatiflerinden eğitim ve girişimcilik merkezlerine kadar birçok alanda çalışmalar yaptıklarını söyledi. sosyal inovasyon merkezlerinden ücretsiz teknik eğitim kurslarına ve istihdam projelerine kadar. Yaptıkları çalışmalarla 7’den 77’ye tüm Yıldırımlılara altın bilezikler ulaştırdıklarını söyledi.

Yıldırım Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi’nde 2021 yılından bu yana 5 ana dalda verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan 2 bin 114 gencin 626’sına istihdam kapısı açtıklarını kaydeden Lider Oktay Yılmaz, Genç nüfusun istihdamını sağlamak amacıyla istihdam açığı bulunan meslek gruplarında yer alan gençlerimizin becerilerine katkı sağlıyoruz.” “Bu doğrultuda 18-35 yaş grubundaki kursiyerlerimize tekstil, otomotiv ve makine başta olmak üzere eğitimler veriyor, sektöre nitelikli ara eleman yetiştiriyoruz” dedi.

Üstün birliğin müjdesi

İlçeye kazandırılan kadın kooperatifleriyle Bursa’nın en fazla kadın kooperatifinin bulunduğu ilçe olduklarının altını çizen Başkan Yılmaz, “Kadın girişimciliğini desteklemek, kadınları istihdama kazandırmak ve kadın kooperatiflerinin kurulmasına öncülük ediyoruz ve destekliyoruz. Kadınlarımızın ekonomik potansiyelini değere dönüştürüyoruz. Şu ana kadar 4 tanesini kurduk. 8’i tarımsal ve ticari olmak üzere 12 kadın kooperatifinin kurulmasına katkıda bulunduk. Hedefimiz bu sayıyı 14’e çıkarmak. Ticari kooperatiflerimizden 8 tanesi bir araya gelerek bir üst birlik kurmak için Ticaret Bakanlığı’na başvurdu.Sınırlı Sorumlu Gülçiçek Hatun Kadın İşletme Üretim ve İşletme Kooperatifleri “Birlik kuruldu. Kadınlarımızın öncülüğünde kurulacak bu üst birlik, sadece Yıldırım’ı değil, Bursa’daki diğer kooperatifleri de kapsayacak, yapılacak tüm çalışmalarda birlikte hareket edilmesine ve geniş bir pazar ağının kurulmasına vesile olacaktır” dedi.

Yıldırım’ın her mahallesinde açmayı hedefledikleri mesleki eğitim kurslarıyla kursiyerlerin el sanatlarını gelire dönüştürmeyi hedeflediklerini belirten Yılmaz, “Kadınlarımızın üretime ve ekonomiye yapacağı katkı, ürettikleri en küçük kilim, Yapacakları en küçük resim, yapacakları en küçük dikiş-nakış, ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır.” Bu nedenle kadın eğitim ve girişimcilik merkezleriyle Yıldırım kadınlarımızın sosyal hayattaki rolünü artırmaya çalışıyoruz. Mart 2021’den bu yana eğitim merkezlerimizden 6 bin kursiyerimizi mezun ettik. Mezun kursiyerlerimizin yüzde 10’u tam zamanlı işe yerleştirilirken, yüzde 5’i kendi sayfalarını açtı. “Eserlerini sosyal medya üzerinden satıyor.”

‘Engeller’ aşılıyor

Türkiye’de ilk kez bir yerel yönetim tarafından hayata geçirilen ‘Engelli Bireylerin İşe Adaptasyonu ve İşyeri Hibe Programı’ kapsamında 120 kişiye iş ve işyeri uyum eğitimi verdiklerini belirten Başkan Yılmaz, “Önümüzdeki süreçte ‘Destekli İstihdam Modeli’ projesi kapsamında “Eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Verdiğimiz eğitimler sonucunda engelli bireyler güçlendirilmekte ve iş hayatına hazırlanmaktadır. Süreç içerisinde özel vatandaşlarımıza 40 seans eğitim verildi ve eğitimler sonucunda farklı sektörlerde 50 özel birey istihdam edildi. İnşallah hep birlikte engelsiz bir Yıldırım inşa edeceğiz” dedi.

Ön toplantının ardından İstihdam Merkezi’ne başvuran adayların işveren temsilcileriyle bir araya getirildiğini kaydeden Başkan Yılmaz, “Vatandaşlarımızın istihdamına katkı sağlayan özel sektör temsilcilerimize teşekkür ediyoruz. İş ve İşçi Bulma Merkezi, iş bulma ve işçi bulma konusunda her iki tarafı da mutlu ediyor. Yıldırım, “Hiçbir vatandaşımızın işsiz kalmasına tahammülümüz yok. Hemşehrilerimizin memnuniyeti için grup arkadaşlarımızla birlikte tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi. – BURSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu