Haber

Yardım konvoyu Konak’tan Hatay’a hareket etti

Konak Belediye Başkanı Abdul Batur, arama kurtarma çalışmalarına katılmak ve takviye sağlamak için Konak’tan Hatay’a hareket eden ekipleri Gürçeşme’deki belediye şantiyesinden uğurladı. Önder Batur, “Yaralarımızı birlikte, dayanışmayla saracağız. Konak Belediyesi olarak bir nebze olsun katkı sağlayıp bir hayat kurtarabilirsek bizim için çok önemli” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeye acil ihtiyaç duyulan malzemeleri gönderen Konak Belediyesi’nin oluşturduğu destek ekibi, tam teçhizatla deprem bölgesine hareket etti. CHP İzmir İl Başkanlığı organizasyonuyla ekibe katılan acil tıp teknisyenlerinden oluşan sağlık ekibi de İl Başkanlığı aracına alındı. Arama kurtarma konusunda uzman 60 belediye çalışanı, 18 sağlık çalışanı ve İzmir’de bir gezi grubu olan Macera Kulübü’nün 16 üyesinden oluşan ekipler, Konak Belediye Başkanı Abdul Batur, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir İl Başkanı ile birlikte. Yöneticiler, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, belediye bürokratları ve muhtarlar uğurladı. Belediye personeli, istekli arama kurtarma ve sağlık çalışanlarından oluşan takviye grubunun yanı sıra, Konak Belediyesi’nin kampanyasına katılan vatandaşların da yardımıyla 20 tır ihtiyaç malzemesi, etkilenen vatandaşlara ulaştırılması için gerekli teknik ekipman. depreme karşı sıcak yiyecek ve içecek sağlayacak portatif mutfak aletleri ve ihtiyaç sahipleri için jeneratör. değerli ekipman takviyeleri de konvoyla deprem bölgesine taşındı.

 

“Yolunuz açık olsun”

Depremin yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olduğunun altını çizen Önder Batur, çok üzüldüklerini söyledi. Dayanışmaya vurgu yapan Önder Batur, şunları söyledi:

“Özellikle son yüzyılın en büyük beyin sarsıntısı felaketlerinden birini yaşıyoruz. O bölgede yardım toplama ve her noktaya ulaşma sorunu var. Belediyede çalışan arkadaşlarımız bu görevleri bizden gönüllü olarak talep ettiler. Konak Belediyesi çalışanları ile gerçekten gurur duyuyoruz. CHP İzmir İl İdaremizin gayretleriyle sağlıkçı arkadaşlarımız aramızda. Daha önce arama kurtarma gruplarında çalışmış bir grup gönüllümüz var. Sana güveniyoruz. Sağ salim git, sağ salim gel. Yolunuz açık olsun.”

“Yaralar dayanışmayla sarılacak”

Yaraların ancak birlikte ve dayanışma ile sarılacağının altını çizen Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çok üzgünüz. Yaraların sarılması ancak dayanışma ile olur. O bölgede hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Yaralarımızı birlikte saracağız. dayanışma. Konak Belediyesi olarak bir nebze olsun yardım edip bir can kurtarabilirsek bu bizim için çok önemli. Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu