Ekonomi

Warren Buffett’ın Berkshire Hathaway’i Occidental Petroleum hisselerindeki hissesini artırdı

Pazartesi günü Occidental Petroleum (NYSE:OXY), Berkshire Hathaway’in şirkete olan yatırımını artırdığını ve 4,3 milyon hisse daha satın aldığını duyurdu. 1-5 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleşen işlemde toplam 245,9 milyon dolar harcandı ve hisse başına ortalama 57,15 dolar fiyattan satın alındı. Bu ortalama fiyat, %0,3 primi temsil eden 56,98 dolarlık kapanış fiyatının biraz üzerindedir.

Berkshire Hathaway’in satın alınması, şirketin Occidental Petroleum’a olan ilgisinin ve güveninin devam ettiğinin açık bir göstergesidir. Bu satın alma, Berkshire Hathaway’in petrol ve gaz şirketindeki halihazırda değerli olan hissesine katkıda bulunuyor. Ünlü yatırımcı Warren Buffett tarafından yönetilen yatırım holdingi, son yıllarda Occidental Petroleum’daki hissesini istikrarlı bir şekilde artırıyor.

Bu son satın almayla Berkshire Hathaway, Occidental Petroleum’un ana hissedarı konumunu daha da güçlendirdi. Enerji sektörü, özellikle de petrol ve gaz şirketleri, dalgalanan petrol fiyatları ve gelişen enerji politikaları da dahil olmak üzere sektörün dinamiklerinden yararlanmak isteyen yatırımcıların odak noktası olmuştur.

Occidental Petroleum, Berkshire Hathaway’in satın alınmasıyla ilgili ek bir yorumda bulunmadı. İşlemin ayrıntıları, büyük hissedarların dahil olduğu önemli hisse senedi işlemlerinin gerçekleştiği halka açık şirketler için standart prosedür olan düzenleyici bir dosyalamada kamuya açıklandı.

InvestingPro İçgörüleri

Berkshire Hathaway’in yakın zamanda Occidental Petroleum’dan ek hisse satın alması, yatırım stratejisinin ve enerji sektörüne olan güvenin altını çiziyor. Bu hamle, Berkshire’ın iyi konumlanmış şirketlere stratejik yatırımlar yapma konusundaki itibarıyla uyumludur. Berkshire Hathaway’in kararına ve şirketin mali sağlığına ışık tutabilecek bazı bilgileri inceleyelim.

Bir InvestingPro İpucu, Berkshire Hathaway’in (NYSE:BRKb) mükemmel bir Piotroski Skoru olan 9’a sahip olduğunu ve bu durumun güçlü finansal sağlık ve operasyonel verimliliği gösterdiğini belirtiyor. Ayrıca analistler şirketin bu yıl kârlı olacağını tahmin ediyor ve bu da gelecekteki büyüme beklentisiyle Occidental Petroleum’daki hissesini artırma kararına katkıda bulunabilir.

InvestingPro’nun gerçek zamanlı verilerine bakıldığında Berkshire Hathaway’in 848,25 milyar dolarlık güçlü bir Piyasa Değeri var. Şirketin F/K Oranı şu anda 11,17 seviyesinde bulunuyor ve bu da yatırımcıların her bir dolar fayda karşılığında elde ettikleri değer hakkındaki düşüncelerini yansıtıyor. Ayrıca Berkshire Hathaway, 2023 yılının 3. çeyreği itibarıyla son on iki ayda %18,05 artışla önemli bir Gelir Artışı kaydetti. Bu da şirketin finansal hizmetler bölümündeki güçlü performansının bir göstergesi.

Daha derin içgörülere ilgi duyan yatırımcılar, Berkshire Hathaway’in düşük fiyat değişkenliğini ve Finansal Hizmetler sektöründe önemli bir oyuncu olarak statüsünü vurgulayan ek InvestingPro İpuçları bulabilir. Likit varlıkların kısa vadeli yükümlülüklerini aşması ve 52 haftanın en yüksek seviyesine yakın işlem görmesi ile Berkshire Hathaway, istikrar ve büyüme potansiyeli arayan yatırımcılar için cazip bir durum sunuyor.

En bilinçli yatırım kararlarını vermek isteyenler InvestingPro+’a abone olmayı düşünebilir. SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık abonelikte %10 ek indirim kazanın veya SFY241 Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık abonelikte %10 ek indirimden yararlanabilirsiniz. InvestingPro+ ile birçok ek ipucuna erişebilirsiniz; Örneğin, yalnızca Berkshire Hathaway için yatırım stratejinize yön verecek kapsamlı bir analiz sağlayan dokuz ipucu daha mevcut.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

ezinehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu