Yaşam

Ünlü tasarımcı Cafer Andıç, modaya yön veren defilelerin sırlarını anlattı

Defileleri ve tasarımlarıyla dikkat çeken Cafer Andıç, modaya yön veren defilelerin detayları hakkında bilgi verdi.

Defile nedir ve nasıl düzenlenir sorularını da anlatan ünlü modacı, defilenin püf noktalarını ve amacını anlattı.

“Defile sadece bir yeni sezon giyim sergisi değil”

Cafer Andıç, defilenin sadece yeni dönem kıyafetlerin tanıtıldığı bir platform olmadığını belirtti. Özel ve büyük şovların bir ritüel gibi düzenlendiği her etkinlikte aslında bir hikayenin paylaşıldığını dile getiren Andıç, “10 dakika gibi kısa bir sürede harika hikayeler anlatılıyor. Unutulmaz şovlar düzenleniyor. Arşivlere eklenen defileler hafızalara kazınıyor. moda severlerin hafızasında yer eder.Platformlar değişse de şov hep devam eder.Platformlarda da yapılmaya başlanan Dijital Defile organizasyonları özel çalışmalar ve büyük emeklerle ortaya çıkarılır.İkonik defileler ile moda tasarımcıları hayallerini gerçekleştirebilirler. unutulmaz tasarımlar.”

“Bir moda şovu nasıl organize edilir”

Andıç, defilenin nasıl düzenlenmesi gerektiğine de değindi. Defile dünyasının can damarlarından biri olduğunu söyleyen moda tasarımcısı Cafer Andıç, defile hazırlıkları hakkında kısa bilgiler paylaştı, “Öncelikle defilede kullanılacak kesimlerin dizilişi, Defilenin hikayesini belirleyen unsur.Benzersiz ve özel yaratılmış kıyafetler ise, kıyafetlerini en güzel şekilde taşıyacak modeller.Seyirci sayısının önceden belirlenmesi de defilenin yapılacağı yerin seçiminde bir kriter. show yapılacaktır.Işık sisteminden oturma sistemine kadar iyi bir stand için gerekli tüm parametreler dikkate alınmalıdır.Podyum büyüklüğü ve zemin özellikleri dikkate alındığında teknik problemlerin önüne geçilmektedir.Kişiselleştirme efektleri ve müzikleri ile moda,moda şovlar benzersiz hale getirildi.

Cafer Andıç defileler için özelleştirmenin öneminden bahsetti. Andıç, “Belirli bir müzik seti ile çalışmak ve klişelerin dışına çıkmak, kaliteli ve akılda kalıcı bir defile için geçerli adımlardır. Defile düzenlemelerinin bahisle ilgili insanlara bir şeyler katabilmesi değerlidir. İzleyiciler, defile yaptıklarında daha mutlu oluyorlar.” Farkındalıkla defileden ayrılın.Ayrıca defilenin amacı yardımcı olmaktır.İzleyicilerin de defileye katkısı olacaktır.Bunu gözden kaçırmamak değerlidir.Seyirci olmadan ihtişam Moda şovunun değeri yok.” – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu