Ekonomi

Tüpraş’tan 1,7 milyar TL’lik sermaye artırımı kararı

Tüpraş’ın bedelsiz sermaye artırım kararı KAP’ta yayımlandı.

Buna göre, şirketin kayıtlı sermaye tavanı 500 milyon TL olmasına rağmen, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) “Her türlü iç kaynaklar ile sermayeye kar payı ilavesi ve birleşme, bölünme ve benzeri genel kurul kararlarını gerektiren işlemler. Bunun sonucunda her tavan kapsamında bir defaya mahsus olmak üzere kayıtlı sermaye tavanı aşılabilecek.275 milyon 256 bin 514 TL olan çıkarılmış sermaye 1 milyar 651 milyon TL artırılarak 1 milyar 926 milyon 795 bin 598 TL’ye çıkarılacak. Tamamı iç kaynaklardan karşılanan yüzde 600 artışla 539 bin 84 TL.

Tüpraş, sermaye artırımında ihraç edilecek payların ihraç belgesinin onaylanması ve esas sözleşmenin “” başlıklı 6’ncı maddesinin tadili için başta SPK, Borsa İstanbul AŞ ve Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ olmak üzere diğer kurumlara gerekli başvuruları yaptı. Başkent”. ve süreçleri belirledik.

Şirket, bedelsiz sermaye artırımı kapsamında, esas sözleşmenin 6. maddesinde sermaye artırımı nedeniyle oluşacak payların mevcut pay sahiplerine sermayeye katılım oranları oranında bedelsiz olarak dağıtılmasına karar vermiştir. başlıklı Sermaye başlıklı “Her halükarda Yönetim Kurulu, sermaye artırımı sırasında A Grubu pay sahiplerinin Şirket’te sahip oldukları payların bedelsiz olarak dağıtılmasına karar verir. Hüküm uyarınca C grubu payların sayısı değiştirilemediğinden bedelsiz ihraç nedeniyle A grubu payların C grubu pay sahibine verilmesine karar verilmiştir.

Duyuruda şu ifadelere de yer verildi:

Vergi Usul Kanunu kayıtlarına göre hazırlanan mali tablolara göre, iç kaynaklardan yapılacak olan 1 milyar 651 milyon 539 bin 84 TL’lik sermaye artırımı, Sermaye Enflasyon Düzeltmesinden 1 milyar 193 milyon 165 bin 283,69 TL. Farklar, 247 milyon 863 bin 333,91 TL İkinci Türkiye Finansal Raporlama Standartları’na göre hazırlanan mali tablolara göre, 344 milyon 242 bin 642 TL’nin Sermaye Enflasyon Düzeltmesi Farklarından, 307 milyon 296 bin 442 TL’nin Geçmiş Yıllardan Karşılanmasına karar verildi. Kazanç.

Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yayımladığı ekli formdaki “Sermaye” başlıklı esas sözleşmesinin iç kaynaklardan sermaye artırımına ilişkin 6. maddesinin Türk Ticaret Kanunu ve sermaye piyasası mevzuatı kararlarına uygun olarak tadil edilmesine karar vermiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu