Haber

Terazi detayı çok konuşuluyor! Başkent ekibinden ligin devlerine bomba yağdırıyor

Fenerbahçe Ankaragüç’e mağlup olan; Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ı hedef aldı. Üç büyükler ve diğer kadroları adalet terazisine farklı koyan sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “Unutulmamalıdır ki Türk futbolu sadece 3 takımdan ibaret değildir. Bu 3 takım dışındaki kulüpler yok sayılır. Kulüpler, Türk futbolunun geleceğine yapılmış en büyük ihanettir.” kelimeler yer aldı.

“ADALET HER KULÜBÜN İHTİYACIDIR”

MKE Ankaragücü’nün üç büyüğü hedef aldığı referansın başlığında “Adalet her kulübün ihtiyacıdır” ibaresine yer verildi.

İşte MKE Ankaragücü’nün açıklaması:

“Değerli Premier Lig Kulüpleri,

Türk futbolu gerçekliğini tamamen yitirmiştir. Her hafta yeni bir kaosun, yeni bir tartışmanın yaşandığı ligimizde konuşulmayan sadece sahada oynanan futboldur. Ligimiz yıllardır belli takımları sezon sonuna kadar yarışta tutmak üzerine kurulu bir sistemle yönetiliyor. Bu sistem adil değil. Bu sistem güvenilmez. Bu sistemin vicdanı yoktur.

“Yaz Başında Yazılan Senaryo”

Senaryo dönem başında yazıldığı ve sonu belli olduğu için bu sinemanın güvenilirliği kaybolmamış, ligin seyirci sayısı her yıl azalarak bugünkü halini almıştır. Seyircinin güven duymadığı bu lig artık ne statta ne de televizyonda izlenmiyor. Great League takımlarının yarısının ortalama 4.000’den az taraftarı var. Seyircisi olmayan bu ligin yayın ihale değeri 6 yıl öncesine göre yüzde 70 düştü.

“TÜRK FUTBOLU 3 TAKIM DEĞİLDİR”

Kısa vadede belirli grupları yarışta tutmaya yönelik bu adaletsiz yönetim anlayışı, ileride Türk futbolunun çökmesine yol açacak ve aslında en çok bu korunan takımların zarar görmesine neden olacaktır. Türk futbolu artık Avrupa ile rekabet edemiyorsa bunun en büyük sebebi ligimizde gerçek bir rekabetin olmamasıdır. Unutulmamalıdır ki Türk futbolu sadece 3 gruptan ibaret değildir. Bu 3 kulüp dışındaki kulüpleri yok saymak Türk futbolunun geleceğine yapılan en büyük ihanettir.

“KISA SÜREDE VAR SİSTEMİ KURULDU”

Bu kulüplerin çalkantıları ve itirazları ile önümüzdeki hafta oynanacak maçları tasarlayan ve oyunun kurallarını bu kulüpler için farklı uygulayan irade, diğer kulüplerin sessiz çığlıklarını yıllardır duymadı. MHK yönetiminin yapılan hatalar sonrası toplumlara yansımasını azaltmak için son 22 yılda 16 kez değişmesi mevcut durumun en anlaşılır göstergesidir. Bizim için bir umut olan ve adaleti sağlayacağına inandığımız VAR sistemi kısa sürede bu çarpık sisteme adapte oldu. VAR sisteminin ülkemize getirdiği tek değişiklik hakemlerimizin ekrandan tekrar tekrar izleyebilecekleri durumlar için haksız kararlar vermeye başlamış olmalarıdır.

“LİGİ BİTİRMEME TEHDİTİ”

Kısacası, bozuk sistemdeki hakikat çarkı katı bir şekilde çalışmıyor. Bu yönetim anlayışı; Futbolun lokomotifi olarak görülen kulüpleri her geçen gün daha da cesaretlendiriyor. Maç öncesi, devre ortasında ve maç sonunda yapılan açıklamalarla TFF ve kurulları baskı altına alınıyor. TFF’nin bu kulüplere uyguladığı korumacı anlayışın bir ürünü olarak kulüp yetkilileri kameralar önünde hakemlere sözlü ve fiziki baskı yapmaktan çekinmiyor. Hatta ligi bitirmemekle tehdit ediyorlar.

“DESTEKÇİ OLMAYACAĞIZ”

Sonu belli olan bir filmde oyuncu desteği vermeyeceğiz. Süper Lig’in tüm grupları bu ligin önde gelen oyuncularıdır. Bugün kulüplerimizin daha fazla haklarını kaybetmemesi ve Türk futbolunun gelişmesi açısından bir milat olarak kabul edilmeli, haksızlıklara karşı kulüp bazında değil, birlikte çaba sarf edilmelidir. Ortaya çıkabilecek daha büyük tehlikeleri öngörüyor ve futbolda adaletin olmadığına inanan tüm kulüplerimize bu çağrıyı yapıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu