Haber

Ocak ayında zam ne kadar olacak? Memur Maaşlarına 33 Bin TL Tahmini!

Ocak ayı yaklaşırken maaş artışları da merakla bekleniyor. Geçtiğimiz aylarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın memur maaşlarındaki artışlara ilişkin açıklaması enflasyon rakamlarıyla netleşmeye başladı.

Çalışanların gözü asgari fiyat artışına çevrildi. Milyonlarca memur ve emekli memur, enflasyon oranları nedeniyle alacakları zammı bekliyor.

TRT Haber’de yer alan bilgiye göre, 4 aylık enflasyon rakamlarına göre memur ve emekli memurlara yüzde 40,39 oranında zam kesinleşti.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarkan Zengin ise, “Memur ve emekli memurların Ocak ayında yüzde 15 oranında zam ve bir önceki aya göre enflasyon farkı alacağı toplu sözleşme maddesi olarak düzenlenmiş. Ortama baktığımızda” Vadeli Programda ve Merkez Bankası’nın enflasyon hedeflemesinde “Onlar da yüzde 50’ye yakın bir artış alacak.” dedi.

Zengin, “Emekli memur ve memurlarda yüzde 50’ye yakın bir artış olursa şu anda en düşük memur maaşı 22 bin 17 lira, bu oran yüzde 50 olursa yaklaşık 33 bin liraya çıkması bekleniyor” dedi. lira.” dedi.

Artış emekli memurların maaşlarını da aynı şekilde etkileyecek.

haberakkisla.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu