Haber

Montevideo Maru batığı bulundu

Dünya Savaşı sırasında Müttefik kuvvetler tarafından yanlışlıkla batırılan ve çoğu Avustralyalı askerler olmak üzere 1000’den fazla savaş esirinin hayatına mal olan Montevideo Maru’nun enkazı bulundu.

Dünya Savaşı sırasında, 15 ila 60 yaşları arasında 1.000’den fazla asker ve sivil savaş esiri taşıyan Japon nakliye gemisi Montevideo Maru, 1 Temmuz 1942’de müttefik kuvvetler tarafından savaş esirleri taşıdığından habersiz bir torpido tarafından batırıldı. Amerika. 4 torpido ile 10 dakikada batan gemide 979 Avustralyalı asker ve sivil savaş esiri bulunuyordu ve olay, Avustralya tarihine ‘tüm zamanların en kötü deniz kazası’ olarak geçti.

Arama çalışmalarını yürüten Avustralya merkezli sivil toplum kuruluşu Silentworld Foundation, bugün yaptığı açıklamada, batığın Filipin kıyıları yakınlarında 4 bin metre derinlikte bulunduğunu duyurdu. Basın açıklamasında, “Enkaz, RMS Titanic’ten daha derinde, 4000 m’den daha derinde ve kalıntıları veya insan kalıntılarını kaldırmak için hiçbir çaba gösterilmeyecek.” Dedi. 20 yıllık çalışma ve 5 yıllık planlamayla Montevideo Maru enkazına “Görevde kaybettiklerini yıllar geçse de unutmayan, aramaktan vazgeçmeyen bir ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum” dedi. Onu bulan ekibin lideri ve Vakfın Direktörü John Mullen.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu