Haber

Meral Danış Beştaş kimdir?

Meral Danış Beştaş, 1967 yılında Mardin’in Mazıdağı ilçesinde doğdu. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

İnsan Hakları Derneği’nde üç dönem yöneticilik yaptı. İki dönem boyunca Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu’nda müdür ve başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Başvuru ve Uygulama Merkezi başkanlığını yaptı. 1999 yılında Almanya/Weimar İnsan Hakları Ödülü’nü aldı. Ulusal ve uluslararası birçok platformda kadın hakları, insan hakları, adil yargılanma hakkı, geçmişle yüzleşme ve gerçekleri ortaya çıkarma konularında açıklamalarda bulundu.

25. ve 26. dönemde Adana Milletvekili, 27. dönemde ise Siirt Milletvekili seçildi. Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkan Yardımcılığı ve HDP Hukuk ve İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda üye olarak görev yaptı. Anayasa Komisyonu ve İnsan Hakları İnceleme Kurulu Üyeliği, Çocuk Hakları Alt Komisyonu Katip Üyeliği görevlerinde bulundu. HDP Küme Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Halkın Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin Küme Lideri Yardımcısıdır. Kürtçeyi çok iyi, orta düzeyde İngilizce bilen Danış Beştaş, evli ve iki çocuk annesidir.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu