Haber

Iea İcra Direktörü: Çin Küresel Karbon Emisyonlarının Azaltılmasına Muazzam Katkı Sağlıyor

Uluslararası Güç Ajansı (IEA) İcra Yöneticisi Fatih Birol, Xinhua ile yaptığı röportajda, Çin’in “küresel temiz enerji teknolojisi lideri” olarak önemli bir rol oynadığını ve küresel karbondioksit emisyonlarının azaltılmasına büyük ölçüde katkıda bulunduğunu söyledi.

Mısır’ın kıyı kenti Şarm El-Şeyh’te düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Taraflar Konferansı’nın 27. Oturumu (COP27) sırasında açıklamalarda bulundu.

SES (İngilizce): FATİH BİROL, IEA İcra Direktörü

“Dünya büyük bir güç krizinden geçiyor. Çalıştığımız periyotta hiçbir vakit bu derinlikte ve bu karmaşıklıkta bir güç krizine şahit olmamıştık. Lakin Milletlerarası Güç Ajansı’nın analizleri, bu yıl küresel emisyonların yüzde 1’den bile az artacağını gösteriyor. Bu, yenilenebilir güç teknolojilerindeki çok değerli bir büyümenin sonucudur. Çin hem güneş hem rüzgar hem de ek nükleer kapasite bakımından, pak güç teknolojilerinde dünya önderidir. Dünyadaki elektrikli arabaların yaklaşık yüzde 50’si, yani yarısı Çin’den geliyor.

Dolayısıyla pak güç teknolojilerindeki büyüme, bu yıl emisyon artışını yavaşlattı. Bu yalnızca geçen yılın bir kısmında oldu. Geleceğe baktığımızda, pak güç teknolojileri yolunun daha da genişleyeceğini göreceğiz. Güneş, rüzgar, elektrikli arabalar, nükleer, hidrojen ve başkalarında Çin değerli bir rol oynuyor.”

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Kahire’den bildiriyor.(XHTV)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu