Haber

Fransa ve Senegal 6 anlaşma imzaladı

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, Fransa ile Senegal’in 6 anlaşma imzaladığını belirtti.

Fransa Başbakanı Borne ve Senegal Başbakanı Amadou Ba, Paris’te düzenlenen 5. Fransa-Senegal Hükümetlerarası Semineri kapsamında burada ortak basın açıklaması yaptı.

Borne, Fransa ve Senegal arasındaki iş birliğinin eğitim, kültür, sağlık ve savunma gibi birçok alanda kendini gösterdiğini belirten “Bugün kabul ettiğimiz 5 yol haritası ve imzaladığımız 6 anlaşma buna şahitlik ediyor.” söz konusu.

Bu anlaşmaları iki ülke dostluğunun bir yansıması olarak değerlendiren Borne, Fransa ile Senegal’in eğitim sistemlerini yakınlaştırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Senegal Başbakanı Ba, Fransa ve Senegal’in çıkarlarının güçlü, çeşitli ve yüzyıllara dayanan olduğunu ve iki ülke arasındaki stratejik iş birliğini derinleştirmeye devam ettiklerini kaydetti.

Ba, Fransız mevkidaşı ile yaptığı görüşmede iklim değişikliğiyle mücadele, eğitim, tarım, Spor Daha adil bir dünya için ortak kararlılıklarının yanı sıra işbirliği alanında iş birliği ve kültür varlıklarının iadesi gibi birçok sorunu ele aldıklarını belirterek, “İki ülke arasındaki tek sorunumuz Sayın Başbakan (Borne) , yani sorun yok. Sorun yok.” söz konusu.

Senegal ekonomisinde 2023 yılında yüzde 10’luk bir büyümenin öngörüldüğüne değinen Ba, Fransa’da 15 bin Senegalli öğrencinin yaşadığını söyledi.

Senegal’de yabancı düşmanlığı olmadığını belirten Ba, bir sonraki Fransa-Senegal Hükümetlerarası Seminer’in Senegal’in başkenti Dakar’da düzenleneceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu