Haber

Erdoğan: İhtiyaç duyulan bölgelere öğretmen atamalarına devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haydarpaşa Anadolu Lisesi’ndeki karne dağıtım töreninde konuştu.

Erdoğan, “Geçen ay toplam 45 bin yeni öğretmen atamasıyla mevcut eğitim ordumuzu güçlendirdik. 2002’de ülkemizde toplam 500 bin öğretmen varken, sadece bizim dönemimizde göreve başlayan öğretmen sayısı bu kadardı.” son atama ile 800 bine ulaştık ihtiyaç duyulan alanlarda öğretmen atamalarına devam edeceğiz.”

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Bizim kültürümüzde öğretmen sadece bilgiyi aktaran değildir. Öğretmen aynı zamanda öğrencisinin içindeki cevheri ortaya çıkaran bir kaşiftir. Karakterine şefkatle davranan bir gönül işçisidir. Öğretmenlerimiz çocuklarımızı hazırlayan rehberlerdir. bilgi ve birikimleriyle ömür boyu “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum. Hazreti Ali bu sözüyle bir talebenin hocasına olan vefa borcunun sınırlarını çizmektedir.

ÖĞRETMENLERİMİZİN ÜCRETİNİ ÖDEMEYECEĞİZ: İlk emri ‘oku’ olan bir dinin mensupları olarak, bizlere ilim kadar hikmet, hikmet ve ahlak da aşılayan hocalarımızın hakkını ödeyemeyiz. Vatana, millete ve devlete iyi bireyler yetiştirme idealiyle misyon edinen tüm hocalarımıza şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Çocuklarının eğitimi için tüm imkanları seferber eden anne babaları canı gönülden kutluyorum.

DEPREMDEN ETKİLENEN ŞEHİRLERİMİZİ EN KISA ZAMANDA YÜKSELTECEĞİZ: Bu yıl 6 Şubat’ta meydana gelen sarsıntılar nedeniyle ülke ve millet olarak dini ve milli bayramları biraz buruk geçiriyoruz. Bugün maalesef karne almanın sevincini tam olarak yaşayamıyoruz. Başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere, asrın felaketinde toprağa verdiğimiz 50 bini aşkın vatandaşımızın acısı hala yüreğimizi yakıyor. Bu vesileyle 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden kardeşlerimize, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Burada yine Aybüke Yalçın’dan Necmettin Yılmaz’a kadar şehit olan 192 öğretmenimizi rahmetle anıyorum. İnşallah devlet ve millet olarak şehit öğretmenlerimizin emanetlerine sahip çıkacağız, hayatlarını feda ettikleri değerleri yaşatmaya devam edeceğiz. Depremden olumsuz etkilenen şehirlerimizi en kısa sürede restore edeceğiz.

KALİTELİ EĞİTİM İÇİN NE GEREKİYORSA YAPMAKTAN ÇEKİNMİYORUZ: İlköğretim ve ortaöğretimde 19 milyon, yükseköğretimde 8 milyon olmak üzere yaklaşık 27 milyon öğrencimiz var. Geleceğimizin teminatı olan bu çocuklarımızın en güzel şekilde büyümesi için elimizdeki imkanları seferber ediyoruz. 2002 yılından bu yana her yıl bütçeden aslan payını eğitime ayırarak, mevcut derslik sayımızı ikiye katlayarak, okullarımıza en modern eğitim altyapısını kazandırarak, öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu eğitim materyallerini Türkiye’den dağıtarak. ders kitaplarını yardımcı kaynaklara ücretsiz olarak, her yıl öğretmenlerimizin maddi ve özlük haklarını iyileştirerek kısacası çocuklarımızın kaliteli eğitim alması için ne gerekiyorsa yapmaktan çekinmeyerek bu soruna verdiğimiz önemi göstermiş olduk. .

ÖĞRETMEN GÖREVLERİNE DEVAM EDECEĞİZ: Geçen ay 45 bin yeni öğretmen ataması ile mevcut eğitim ordumuzu daha da güçlendirdik. 2002 yılında ülkemizde toplam 500 bin öğretmen varken sadece bizim dönemimizde göreve başlayan öğretmen sayısı son atamayla birlikte 800 bine ulaştı. İhtiyaç duyulan bölgelere öğretmen atamalarına devam edeceğiz.” (HABER MERKEZİ)

haber-cungus.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu