Teknoloji

Ekşi Sözlük CEO’su Fatih Altaylı’nın iddialarına yanıt

türkiye’nin en çok ziyaret edilen sitelerinden biridir. ekşi sözlükBilgi Teknolojileri ve Bağlantı Kurumu (BTK) tarafından 21 Şubat’ta ani bir kararla erişim engellendi. Kararın 5651 Sayılı Kanun’un 8/A unsuruna göre verildiği belirtilirken, Ekşi Kelamlık yönetimi açıklama yaptı. herhangi bir içeriğin bu karara destek olarak gösterilmediği belirtildi.

Bugün gazeteci Fatih Altaylı , Habertürk’te büyük tartışmalara yol açan Ekşi Sözlük’ün kapatılmasıyla ilgili düşüncelerini dile getiren bir yazı yazdı. Ekşi Sözlük CEO’su Başak Purut da bu yazıya yanıt verdi.

Herhangi bir yayın kuruluşunun idari baskılarla yayın yapmasının engellenmesi kabul edilemez.

Altaylı, rastgele bir yayıncının yönetim baskısıyla yayının engellenmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyerek başladı. devamında yıllar önce sözlüğe iftira ve aşağılayıcı eleştirilerden dava açmıştı. belirtilmiş. Kapatılmak gibi bir amacı olmadığını belirten Altaylı, bunları yazanlardan hesap sorulmasını istediğini söyledi.

Ünlü gazeteci daha sonra şu ifadeleri kullandı: Ekşi Sözlük ise bunların kendi fikirleri değil, yazarlarının fikirleri olduğunu, Ekşi Sözlük’ün ise sadece bir platform olduğunu iddia etti. Mahlas kullanarak gölgelerden iftira ve hakaretler yağdıranların hiçbiri kimliğini açıklamadı. Sonunda bu girişlerden bazılarını silmeyi kabul ettiler.

Altaylı, yazının devamında bu durumdaki sorunu Ekşi Kelamlık gibi medya kuruluşlarının medyanın üstlendiği yasal sorumlulukların hiçbirini üstlenmemesine bağladı.

Ekşi Sözlük ve benzerleri medya kuruluşu olduklarını kabul ederlerse bence sorun olmaz.”

“Yeni medyanın bir kısmı, yani Twitter ve Facebook gibi platformlar medya organı olarak kabul ediliyor. yapmazlar. Böylece yayın organlarının yasal sorumluluklarından kurtulmuş oluyorlar. Durum böyle olunca kişi veya kurumlara yönelik her türlü hakaret, iftira, iftira, küfür ve dezenformasyon burada yapılıyor ve bunları engelleyecek bir mekanizma kurmuyor ve yasal bir filtreden geçirmiyorlar.

Yani medyanın üstlendiği yasal sorumlulukların hiçbirini üstlenmiyorlar. Ama medyaya tanınan anayasal haklardan sonuna kadar yararlanmak istiyorlar.”

Yazının sonlarına doğru ünlü gazeteci gerçekse Ekşi Kelamlık falan Medya kuruluşu olduklarını kabul ederlerse sorun olmaz. düşündüğünü ekledi. Sorunun bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Altaylı ayrıca Ekşi Sözlük’ün trol yazarları iktidarla sorunlarının üstesinden gelmeleri için işe aldığını iddia etti.

Son olarak Altaylı, Ekşi Sözlük’ün iktidarla ilgili sorunlarının üstesinden gelmek için bazı yaklaşımlar benimsediğini savundu. Bu konuda şu sözleri kullanmıştır: Güç ile ilgili sorunları aşmak için Ekşi Sözlük’te bazı güçlü trol yazıyoryapmayı kabul etmişti.

Ekşi Kelamlık CEO’su Başak Purut, Altaylı’nın iddialarını yalanladı

Altaylı’nın son olarak öne sürdüğü bu iddiaya Ekşi Kelamlık CEO’su Başak Purut yanıt verdi. Purut, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, yazıda çok fazla yanlış bilgi olduğunu söylerken, trol yazarı konusuna da değinildi. tamamen gerçekçi değilolduğunu bildirdi.

Sevgili Fatih Altaylı ekşi kelamcılıkla ilgili yazınızda çok fazla yanlış bilgi var ama en değerlisi ‘Ekşi Sözlük iktidarla yaşadığı sorunları aşmak için bazı iktidar trollerini yazar yapmaya razı oldu’ çünkü tamamen yanlıştır.

Birkaç farklı kaynaktan doğrulamadan bir şey yazmayacağınızı varsayarak soruyorum: Kimlerle görüştük, nasıl bir anlaşma yaptık, anlaştıksa neden engelledik gibi temel konularda kaynaklarınız sizi bilgilendirdi mi? O yüzden lütfen paylaşın, ben de öğrenmek isterim.”

Purut’un bu paylaşımına Fatih Altaylı’dan herhangi bir yanıt gelmedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu