Haber

CHP’li Belediyeler Orman Yangınlarına Müdahale İçin Personel ve Araç Sayısını Artırıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, milli servet ormanlarını korumanın herkesin görevi olduğunu belirterek, “Bu kapsamda başta kıyı bölgelerindeki belediyelerimiz olmak üzere nitelikli personel ve araç sayısı artırılmıştır.” sözlerini kullandı.

Akın, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de yaz aylarında çıkan orman yangınlarının iklim değişikliğinin de etkisiyle kronik bir sorun olduğuna dikkat çekti.

CHP’li belediyelerin, vatandaşları bilinçlendirmek için birçok çalışma yapmanın yanı sıra müdahale için gerekli işçi ve araç sayılarını artırdığına işaret eden Akın, bu çalışmaların amacının orman yangınlarına 3’ten 6’ya kadar müdahale etmek olduğunu belirtti. dakika.

CHP’li belediyelerin görev alanına giren işyerleri, fabrikalar ve konaklama yerlerinin düzenli olarak denetlendiğini belirten Akın, şunları kaydetti:

“Milli servetimiz olan ormanlarımızı korumak görevimizdir. Bu kapsamda özellikle kıyı bölgelerindeki belediyelerimizde olmak üzere kalifiye işçi ve araç sayısı artırılmıştır. Yangın riski olan bölgelere kurulan yangın söndürme hidrantları yenilenmiştir. olası bir yangına hazır olmaları için sistematik olarak denetlendi.Dipçiklerin düzenli olarak temizlenmesi sağlanarak olası yangınların başlama riski azaltıldı.Ayrıca, yakın bölgelerde yaşayan vatandaşları bilinçlendirmek için broşür ve kitapçıklar dağıtıldı. Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında bazı CHP’li belediyeler gönüllü vatandaşlarımıza ‘Temel Yangınla Mücadele’, ‘Temel İlkyardım’ ve ‘Temel Arama Kurtarma’ eğitimleri vererek, ‘Gönüllü İtfaiye Birimi’ Düzenli eğitimlere katılarak gönüllü itfaiyeci sertifikası alan vatandaş sayısı 2023 yılı itibari ile 6 bini geçti.

suruchaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu