Haber

AKOM: Güneydoğu fırtınası etkili olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, bugün etkili olacak Lodos fırtınası konusunda İstanbul halkını uyardı. Cuma akşamına kadar sürmesi beklenen fırtına nedeniyle havayolu ve denizaşırı uçuşlarda aksamalar yaşanabileceği, çatı ve tabelaların uçtuğu, ağaç ve direklerin devrilebileceği, soba ve baca gazı zehirlenmesi olabileceği uyarısında bulunuldu. AKOM, hafta sonu Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın İstanbul’da da etkili olacağını duyurdu.

İstanbul’da gün parçalı bulutlu bir gökyüzüyle başladı ve sıcaklık 11 derece civarında seyrediyor. İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM verilerine göre,Rüzgârın öğle saatlerinden itibaren güneybatı (güneybatı) yönlerden kuvvetlenerek, akşam saatlerinden itibaren kısa süreli ataklarla fırtına (40-80km/sa) şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor (21:00). 00).

HAFTA SONU SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

Hafta sonu Balkanlar’dan gelen soğuk ve yağışlı havanın İstanbul başta olmak üzere tüm Marmara bölgesinde etkili olması bekleniyor. Şu anda 12-15 derece aralığında seyreden sıcaklıkların cumartesi gününden itibaren 8-10 derece azalarak kış seviyelerine gerileyeceği, zaman zaman sağanak yağışların da görüleceği tahmin ediliyor.

LODOSA’YA DİKKAT

AKOM ayrıca Cuma akşamına kadar etkili olması beklenen Lodos fırtınası nedeniyle havayolu ve denizaşırı uçuşlarda aksamalar, çatı ve tabelaların uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi vb. olaylarla soba ve baca gazı uyarısında da bulundu. zehirlenme meydana gelebilir. Bu nedenle yatmadan önce ocakların mutlaka kapatılması gerektiğine dikkat çekildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu