Haber

Ahırları depremde zarar gören üreticilere çadır ve yem desteği

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen çiftçilere Samsun Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayvan çadırları ve yem takviyesi yapılıyor.

Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “yüzyılın felaketi” olarak anılan sarsıntı faciasının ardından arama kurtarma çalışmalarının sona ermesiyle yaralara pansuman yapmaya hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. .

Bu kapsamda deprem felaketinin yaşandığı 11 ilde ahırları hasar gören mağdurlara hayvan çadırı ve yem dağıtıldığına işaret eden Sağlam, şunları kaydetti:

“Tarım ve Orman Bakanlığımızın talimatlarıyla deprem bölgesine gönderilmek üzere başlatılan yem tedarik çalışmaları doğrultusunda Kahramanmaraş’a 3 tır, Malatya’ya 2 tır, İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda ilçe müdürlüklerimiz ile birlikte Kahramanmaraş’a gönderilen toplam 73 ton mısır silajı Adıyaman’a, 3 tır, 1 tır Hatay’a ve 1 tır da Kahramanmaraş’a sevk edildi. .”

Bunların yanı sıra 30,3 ton yem, 35 ton mısır silajı, yaklaşık 12 bin metrekare çadır temin edildiğini ve en kısa sürede deprem bölgesine gönderileceğini belirten Sağlam, şunları kaydetti: Biraz da olsa merhem olabilmek için il ve ilçe müdürlüklerimizle çok çalışıyoruz, bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Sağlam, “Gönüllü elemanlarımızı bölgeye göndererek, kişisel bağışlarımızı toplayarak, yardım tırları hazırlayarak, çiftçilerimize yem ve çadır göndererek çiftçilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Köyümüzün yanında olmayı ülkemizin görevi olarak görüyoruz. Vatandaşlarımız zor günlerde, böyle büyük acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.” terimleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu